به گزارش روز شنبه ایرنا، اصغر یوسفینژاد در جمع خبرنگاران در مورد پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز، اظهار کرد: نقطه قوت سینمای منطقه آذربایجان و تبریز که به عنوان بخشی از سینمای ایران در حال فعالیت است، مختصات بومی و منطقهای آن است که زبان، معرفی فرهنگ و ظرفیت های منطقهای و نیروی انسانی کارآمد در این حوزه، ویژگی اساسی آن محسوب می شود.
وی افزود: البته همین ویژگیها گاهی محفلی برای نقطهضعف میشوند که زبان بومی نیز یکی از آنهاست چرا که در کشور ما تسلط کافی به زبان ترکی وجود ندارد و همین موضوع باعث محدویت در ارتباط میشود.
یوسفینژاد تأکید کرد: اما این امر با استمرار و جاافتادن تماشای فیلم با زیرنویس، که در تمام دنیا نیز مرسوم است، این مشکل را حل خواهد کرد و مخاطب نیز به مرور به این نحو از تماشای فیلم عادت خواهد کرد.
این کارگردان سینما اظهارکرد: به نظر میرسد ضعف اساسی ما تمرکز بر روی فیلمنامه به ویژه فیلمنامههای کوتاه و بومی است.
وی با اشاره به اینکه برخی از فیلمسازان این عرصه و از راهکار فشرده کردن ساختار تلویزیونی و سینمایی را برای فیلم کوتاه پیش گرفتهاند و بدون شک این نوع فیلمنامهنویسی موفقیتی به همراه نخواهد داشت، گفت: فیلمسازان این حوزه باید تفاوت فیلمنامه تلویزیونی، سریال، فیلم بلند را با فیلمنامه کوتاه، تشخیص بدهند .
یوسفی نژاد ادامه داد: نحوه معرفی و به تصویر کشیدن مختصات منطقه به عنوان یک نشان یا نماد که بتواند جذابیت فرهنگی داشته باشد نیز یکی از نکاتی است که توجه ویژهای میطلبد.
اصغر یوسفینژاد افزود: گرچه رقابت باعث رشد کیفی فیلمها و شناخته شدن استعدادها میشود اما در جشنوارهها مهمتر از رقابت، عرضه و دیدهشدن فیلمهاست.
سینمای آذربایجان بازیابی مجددی را تجربه کرد
فیلم ساز جوان سینمای آذربایجان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سینمای منطقه آذربایجان در سالهای اخیر یک کسب هویت و بازیابی مجددی را تجربه کرد و پیشنهادات جدید و جذابی به سینمای کشور داد و حضورهای بسیار موفق در جشنوارههای تراز اول دنیا داشته است.
سید وحید حسینی نامی افزود: هویت سینمای منطقه بر سینماگران و مخاطبان جدی سینما پوشیده نیست و من معتقدم که نهادهای دولتی و متولیان فرهنگی هستند که از این سینما عقب ماندهاند و هر دستاوردی که فیلمسازان داشتهاند به مدد همت و تلاش خودشان و بدون حمایت مشخص و مدونی بوده است.
نامی تأکید کرد: وقت آن رسیده که مدیران فرهنگی خودشان را به سینماگران برسانند و سهم خود را در این عرصه ادا کنند و یکی از کارهایی میتواند در راه تصدیگری سینما اتفاق بیفتد، برگزاری جشنوارههاست.
وی گفت: ما باید یک جشنواره بزرگ و مهم سینمایی داشته باشیم و این جشنواره محل بروز و ظهور استعدادهای نسلهای مختلف و در شأن سینما و فیلمسازان آذربایجان باشد و از نظر من جشنواره فیلم تبریز میتواند پیشگام این راستا باشد.
این فیلمساز جوان خاطرنشان کرد: سطح کیفی فیلمهای داستانی و تجربی قابلقبول بود و شاهد پیشرفت فیلمهای مستند نیز هستیم اما فکر میکنم در زمینه انیمیشن باید اتفاقات مهمتر و جدیتر بیفتد و هنوز جای کار دارد که علت آن میتواند تمرکزگرایی روی پایتخت باشد.
حسینی نامی پیشنهاد کرد تمام صنوف سینمایی تبریز گرد هم بیایند و از جشنواره فیلم تبریز حمایت کنند .
وی گفت: برگزاری جشنوارههای جداگانه از عرصه مستند و انیمیشن و غیره چندان ضروری نیست و ما باید در کنار هم باشیم تا جشنواره فیلم تبریز قدرتمندتر شده و دبیرخانه دائمی داشته باشد و در سالهای بعد به شکل منطقهای و ملی برگزار شود.
به گزارش ایرنا، پانزدهمین جشنواره فیلم تبریز از ۲۶ تا ۲۹ تیرماه در پردیس سینمایی ستاره باران برگزار می شود.