گرگان - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان گفت :سند مهارتی استان براساس نیاز و تحقق شعار سال با رویکرد دانش بنیان نوشته شده و این برنامه راهبردی در دست اجرا است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمزه کرایلو روز شنبه در نشست خبری در آستانه هفته ملی مهارت ( ۳۱ تیر تا ۶ مرداد) افزود: در تدوین سند مهارتی استان علاوه بر همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دانشگاه فنی و حرفه ای، از مشاور تدوین برنامه راهبردی استانداری گلستان نیز استفاده شد.

وی گفت: تدوین این سند و عملیاتی شدن آن با توجه به اجرای برنامه‌هایی از جمله راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون، راه اندازی مجتمع پتروشیمی گلستان و تقویت ارتباط تجاری با کشورهای اورآسیا ، اجرای طرح کریدور شمال - جنوب، رهاوردهای خوبی برای گلستان به‌همراه خواهد داشت.

کرایلو از راه اندازی مرکز مهارت نوین بر پایه نیاز گلستان تا پایان شهریورماه سال جاری در مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران گرگان خبرداد و گفت: این طرح با همکاری پارک علم و فناوری و کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان و سرمایه گذاری سازمان فنی و حرفه ای کشور عملیاتی می شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان با تاکید بر تبیین فضای مهارت در استان ، گفت: در ساختار جدید، آموزش‌های این اداره کل بر مبنای شعار سال جاری بوده که طرح های "کهاد" ( ویژه دانشجویان و متناسب با رشته تحصیلی و نیاز بازار ) ،" نخلستان " ( آموزش دانش آموختگان بر مبنای آی تی و ساماندهی ۵ هزار و ۳۰۰ دانش آموخته استان از سوی دانشگاه جامع گلستان) و سامانه " سام " ( حل کمبود مربیان مراکز آموزش فنی و حرفه ای با شناسایی و جذب دانشگاهیان و خرید خدمت ) از آن جمله است.

کرایلو بیان کرد: در سه ماه نخست امسال دو هزار و ۱۲۸ تعداد دوره با ۵۱۲ تعداد حرفه و شرکت ۱۲ هزار نفر و یک میلیون و ۶۲۲ هزار نفر ساعت آموزش در مراکز آموزشگاه های بخش خصوصی و دولتی استان برگزار شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل بیشتر است.

به گفته وی مشارکت بخش خصوصی در آموزش و ایجاد فرصت های شغلی متناسب با نیاز بازار استان بیش از ۵۱ درصد بوده که برنامه ریزی برای استفاده بیشتر از ظرفیت این بخش در حوزه آموزش نیروی انسانی توسط این اداره کل با جدیت پیگیری می شود .

توجه ویژه دولت سیزدهم به آموزش فنی و حرفه ای گلستان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان گفت: دولت سیزدهم در سفر استانی اسفندماه سال ۱۴۰۰ به گلستان رهاورد خوبی برای این اداره کل داشته که نشانه آن سرمایه گذاری ۴۹۰ میلیارد ریالی است‌.

کرایلو افزود: از این اعتبار مصوب ۳۰۰ میلیارد ریال برای بهره برداری از مرکز تربیت مربی بر مبنای آموزش های تخصصی در حوزه دامپروری استان در " نی تپه " خان به بین ، راه اندازی مرکز خواهران با لحاظ  ۹۰۰ میلیارد ریال و پیش بینی ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور تهیه تجهیزات روز برای مراکز آموزش در شهرستان های استان است.

به گفته وی اکنون ۱۸ مرکز آموزش فنی و حرفه ای با ۱۱۸ کارگاه برای آموزش و  ایجاد فرصت های شغلی در ۱۴ شهرستان استان زیر نظر این اداره کل فعالیت دارد.
وی خاطر نشان کرد: در این استان آموزش به افراد متقاضی در چهار حوزه خدمات، کشاورزی، فرهنگ و هنر و صنعت ارایه می شود که استقبال متقاضیان در بخش دولتی به ترتیب صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر بوده و در بخش خصوصی استقبال متقاضیان، خدمات رتبه اول و کشاورزی رتبه آخر را دارد.                
تدارک ۳۵۰ برنامه گرامی داشت هفته ملی مهارت در گلستان
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان گفت: امسال برای گرامی داشت هفته ملی مهارت در این استان ۳۵۰ برنامه با ۷۲ عنوان برنامه تدارک دیده شده است.
کرایلو افزود: دیدار با خانواده معظم شهدا، برگزاری مسابقه عکس مهارتی مادران کارآفرین با رویکرد کارآفرینان فردا، برگزاری مسابقه مهارتی ویژه دانشجویان، برپایی جشنواره مهارت ، طرح تنظیم موتور رایگان خودرو در مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی در گنبدکاووس، مینودشت و گرگان، افتتاح آموزشگاه های آزاد در شهرستان ها، راه اندازی مرکز مدیریت مشاوره مهارتی در دانشگاه جامع گلستان، برگزاری انتخاب شورای مربیان از جمله برنامه های شاخص گرامی داشت هفته ملی مهارت در گلستان است.


در حاشیه نشست خبری، خبرنگاران رسانه های استان گلستان از کارگاه های آموزشی از جمله قلمزنی، سفال، معماری، طراحی و نقاشی روی پارچه در مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران گرگان دیدن کردند و مربیان کارگاه ها و مسوول این مرکز آموزشی ضمن ارایه گزارشی از آموزش ۶۰ هزار نفر ساعت در سه ماه سال جاری، از راه اندازی مرکز مهارت نوین بر پایه نیاز استان خبر داد. 
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی است.