همدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: وزارت نیرو پیش از اجرای پروژه‌های عمرانی، مطالعاتی انجام می‌دهد که بر اساس این مطالعات، طرح آبرسانی بین حوضه ای به همدان استانداردها و مجوزهای علمی و بهداشتی لازم را دارد.

فرهاد بختیاری‌فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروژه آبرسانی به همدان با هدف تامین آب شرب و مصرفی مردم این استان اجرا شده است و آب آن کیفیت و استانداردهای لازم برای مصرف و آشامیدن را دارد.

وی اظهار داشت: در مجموع اگر به هر دلیل آب خام آلوده شود، پس از ورود به تصفیه خانه و انجام فرآیند گندزدایی، این آب با کیفیت لازم وارد شبکه آب رسانی استان می‌شود.

بختیاری‌فر با اشاره به اینکه کار تصفیه خانه تامین آب پاک، سالم و با کیفیت آشامیدن است، تصریح کرد: آب‌های سطحی که از طریق رودخانه‌ها، چشمه‌ها، رودهای کوهستانی و سدها تامین می‌شود به دلیل قرار گرفتن در مسیر شن، سنگ و سایر موارد در معرض آلودگی قرار می‌گیرد و به طور حتم باید در تصفیه خانه تصفیه شود.

وی تاکید کرد: آب زیر سطحی یا همان آب های چاه نیز پیش از ورود به شبکه آبرسانی مراحل گندزدایی را سپری می‌کند تا آلودگی های میکروبی آن بر طرف شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به برخی مطالب عنوان شده در رابطه با آلوده بودن آب طرح آبرسانی به همدان، افزود: دولت و وزارت نیرو با اعتبار قابل توجهی این طرح را در دست اجرا دارد و مردم مطمئن باشند آبی سالم پاک و دارای استانداردهای لازم به دستشان خواهد رسید.

وی ادامه داد: با وجود این مطالب، این طرح یک تصفیه خانه مدرن و پیشرفته هم دارد و اگر هم آب آن آلودگی داشته باشد، با بهره گیری از تجهیزات به روز در این تصفیه خانه، آبی پاک و با استاندارد تولید خواهد شد.

بختیاری فر با اشاره به اینکه آب هایی که از دل کوه بیرون می آیند و در مسیر طولانی ممکن است مقادیری از املاح را درون خود حل کنند، اظهار داشت: آبی که از طریق طرح آبرسانی به همدان تامین می شود نیز شرایط آب سد اکباتان را دارد؛آب سد اکباتان توسط ۲ تصفیه خانه غدیر و شهید بهشتی، تصفیه و وارد شبکه آبرسانی می‌شود.

وی با بیان اینکه قرار گرفتن آب‌های سطحی در معرض آلودگی، امری طبیعی است، تاکید کرد: مردم نگران نباشند، دولت تصفیه خانه ها را به همین منظور ایجاد کرده است و اگر هم هر اتفاقی برای آب خام رخ دهد، پس از ورود این آب به تصفیه خانه، آبی پاک و استاندارد تامین و وارد شبکه آبرسانی استان می‌شود.

به گزارش ایرنا، پروژه آبرسانی بلندمدت و بین حوضه ای به همدان طرحی موثر و راهگشا برای برون رفت دیار الوند از خشکسالی است که دولت سیزدهم کمرهمت بسته تا این طرح را پس از ۱۷ سال به بهره برداری برساند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تیرماه ۱۳۸۳ در سفر به همدان، حکم اجرای پروژه آبرسانی بلندمدت رودخانه تالوار(تلوار) به استان همدان را صادر کردند. رودخانه ای که از کوه‌های شمال غربی استان همدان سرچشمه می‌گیرد و پس از گذر کوتاه از کردستان، وارد استان زنجان می‌شود و پس از آن به رود «قزل اوزن» در استان گیلان و دریای خزر می‌ریزد.