فرزاد تیموری روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: تامین اعتبار برای تکمیل پروژههای نیمه تمام و تعریف چند پروژه ضروری، از جمله مهمترین اولویتهای سفر آیت الله رییسی و هیات دولت به استان همدان است.
وی اظهار داشت: در جلساتی که با حضور استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی استان همدان در رابطه با سفر و تعریف طرح ها و پروژه های آن برگزار شد، پروژه های بسیار مهم استان مشخص و بر اساس اولویت برای ارائه در سفر بررسی شده است.
تیموری با اشاره به اینکه یکایک پروژهها با حضور فرمانداران، مدیران و کارشناسان مربوطه به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است، تصریح کرد: برهمین اساس پروژههایی که قابلیت اجرایی نداشتند، پالایش و پروژههای تعریف شده نیز به صورت میدانی بررسی شدند.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع پروژههایی به ارزش بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان به نهاد ریاست جمهوری معرفی شد و نمایندگان این نهاد با سفر به همدان، تمامی پروژه های تعریف شده را از نزدیک بررسی کردند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: در نهایت فهرستی از پروژههای ناتمام و تعریف شده، تهیه و در نشستی با معاون اول رییس جمهور و وزرای مربوطه به یک جمع بندی رسیدیم که لیست کامل این پروژهها و اعتبارات آن در جریان سفر رییس جمهور و نشست خبری به صورت رسمی اعلام میشود.
راه و ترابری بیشترین سهم از پروژه ها را دارد
معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه با توجه به پروژههای تعریف شده، از لحاظ تخصیص اعتبارات، شرایط استان همدان نسبت به سایر استان ها بهتر است، افزود: بیشترین پروژهای تعریف شده در حوزه راه و ترابری و راهآهن است و به طور قطع پروژه چهارباند کردن جاده همدان-غارعلیصدر یکی از مهمترین پروژههایی است که در جریان سفر رییس جمهور به استان، کلنگ زنی خواهد شد.
وی با اشاره به حادثه خیز بودن این محور و اینکه سالانه تعداد زیادی به دلیل تصادفات رانندگی در این جاده جان خود را از دست میدهند، اظهار داشت: این جاده یک محور گردشگری است و علاوه بر پل ارتباطی استانهای همدان و کردستان، مسیر تردد بسیاری از روستاها را نیز به یکدیگر متصل میکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان، کنار گذر غربی همدان را یکی دیگر از پروژه های تعریف شده برای سفر رییس جمهور عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تردد خودروهای چهار استان غربی کشور (همدان- کردستان- کرمانشاه- ایلام) در مسیر شرق به غرب، از طریق میدان فرودگاه، بلوار سردار شهید همدانی و بلوار آیت الله نجفی(معابر درون شهری) انجام می شود که با بهره برداری از کنار گذر غربی، کمربندی از پلیس راه تهران جدا و به سه راهی شهر صالح آباد متصل میشود.
وی تصریح کرد: در حوزه راه آهن نیز، تکمیل پروژه راه آهن همدان-ملایر، ایستگاه راه آهن همدان و چهار خطه کردن راه دسترسی به این ایستگاه نیز تامین اعتبار شده است.
تیموری خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت و درمان نیز اعتبارات خوبی برای سفر رییس جمهور به استان همدان در نظر گرفته شده است که با بهرهگیری از این اعتبارات، امیدواریم پروژههای ناتمامی همچون بیمارستان اکباتان تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری نیز اعتبارات بسیار مناسبی برای توسعه دانشگاه ها، پارک علم و فناوری و مراکز آموزش عالی استان در نظر گرفته شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان تاکید کرد: در سفر رییس جمهور به همدان در راستای تامین و توسعه زیرساخت ها و مراکز آموزش و پرورش نیز اعتبارات مناسبی برای نوسازی و مباحث آموزشی و فرهنگی تعریف شده است تا از این طریق و جذب اعتبارات بتوانیم پروژههای ناتمام موجود را تکمیل و آماده بهره برداری کنیم.
وی گفت: برای تکمیل پروژههای عمرانی مرتبط با حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری، بنیاد مسکن، آبرسانی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و اداره کل زندانها نیز طرح ها و اعتبارات موثر و قابل توجهی طراحی و تعریف شده است.
پروژه آبرسانی به همدان در آستانه بهره برداری
معاون عمرانی استانداری همدان همچنین با اشاره به اینکه در سفر رییس جمهور به ۳۱ دستگاه و نهاد اجرایی استان اعتبارات مناسبی اختصاص داده میشود، گفت: پروژه آبرسانی بین حوضه ای همدان مصوبه سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۵ آغاز و پس از چندین سال بلاتکلیفی، با روی کار آمدن دولت سیزدهم دوباره فعال شده است.
وی اظهار داشت: استاندار همدان به صورت جدی پیگیر تکمیل و بهره برداری از این پروژه است که امیدواریم فاز نخست این طرح به زودی تکمیل و بهره برداری شود.
در حال حاضر شرایط ذخیره آب در سد اکباتان خوب نیست که با بهره برداری از فاز نخست آبرسانی به همدان، یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب به استان منتقل میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان تصریح کرد: در حال حاضر شرایط ذخیره آب در سد اکباتان خوب نیست که با بهره برداری از فاز نخست پروژه آبرسانی به همدان، یک هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب به استان انتقال داده می شود.
وی با اشاره به اینکه در طرح نهضت ملی مسکن ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان ساخته میشود، خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم اقدام قابل قبولی در رابطه با تامین مسکن حمایتی انجام نشده و همین موضوع باعث شد تا با انباشتی از تقاضای مسکن و کار، فعالیت را در دولت سیزدهم آغاز کنیم.
تیموری تاکید کرد: در طرح اقدام ملی مسکن که در اواخر دولت دوازدهم آغاز شد، پنج هزار و ۸۰۰ متقاضی در استان همدان نام نویسی و مبلغ ۴۰ میلیون تومان نیز از هر یک آنها دریافت شده که از این تعداد تنها برای یک هزار و ۸۰۰ متقاضی زمین تخصیص داده شده بود و چهار هزار متقاضی بدون زمین ماندند.
۶۸۰ هکتار به مساحت همدان افزوده شد
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم میخواهد چهار میلیون واحد مسکونی در طول چهار سال در کشور بسازد، گفت: نبود زمین یکی از مشکلات طرح نهضت ملی مسکن در استان همدان بود که با پیگیری های استاندار ۶۸۰ هکتار به اراضی شهری همدان اضافه شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان افزود: این زمین اضافه شده به محدوده شهری همدان مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی را دریافت کرده، سند تک برگ دارد و مساحت آن به اندازه شهر تویسرکان است.
وی ادامه داد: نقشه توسعه شهری در این زمین، متناسب با معماری سنتی همدان طراحی و در کمیسیون (ماده پنج) با حضور استاندار و اعضای کمیسیون به تصویب رسیده است.
تیموری اظهار داشت: ۸۴ هکتار از این زمین، نقشه اجرایی دارد که در فاز نخست هفت هزار واحد مسکونی در آن مستقر میشود و در فاز ۲ و سه نیز ۱۴ هزار واحد مسکونی ساخته می شود.
وی تصریح کرد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن یک زمین جدید به مساحت ۱۱ هکتار در محدوده شهرک شهید بهشتی و حصار حاج شمس علی، شناسایی شده و طی چند روز آینده عملیات اجرایی ساخت یک هزار واحد مسکونی در آن آغاز میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان خاطرنشان کرد: علاوه بر شهر همدان، کار اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در همه شهرهای استان به خوبی پیش میرود و برای همه شهرها زمین و نقشه پروانه تامین شده است.
وی تصریح کرد: در مجموع با اقدامات موثر دولت سیزدهم و مدیریت و تلاش های شبانه روزی استاندار و مدیران اجرایی استان همدان، زمینه برای کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی و ساخت هشت هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن به عنوان گام نخست اجرای این پروژه مهم(در جریان سفر رییس جمهور و پیش از آن) فراهم شده است.
یک هزار و ۳۰۰ هکتار زمین به مسکن ملی اختصاص داده شد
برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان، نزدیک به یک هزار و ۳۰۰ هکتار زمین در سطح استان اختصاص یافته است.
وی گفت: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان، نزدیک به یک هزار و ۳۰۰ هکتار زمین در سطح استان اختصاص یافته است.
تیموری حل مشکل زمین برای ساخت واحد مسکونی در استان همدان را مهمترین دستاورد دولت سیزدهم برشمرد و افزود: «علیرضا قاسمی فرزاد» استاندار همدان با جدیت پیگیر اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان است و در همه جلسات کمیسیون ماده پنج و کارگروه امور زیربنایی شرکت میکند.
وی اظهار داشت: پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم همدان در رتبه ۳۱ استان های کشور در حوزه تامین زمین مسکونی قرار داشت که اکنون با پیگیریهای استاندار این رتبه به جایگاه پنجم ارتقا یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان تصریح کرد: باید به سرعت کارهای صدور پروانه و مجوز ساخت طرح نهضت ملی مسکن در استان پیگیری شود و هر چه زودتر این واحدها بهره برداری و در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در طرح مسکن مهر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در طول ۱۲ سال در کشور ساخته شد که حالا ما می خواهیم با یک سوم زمان آن، حدود چهار میلیون واحد مسکونی در کشور بسازیم که این موضوع یک عزم ملی را میطلبد.
تیموری با اشاره به اینکه تعیین تکلیف پروژههای تعریف شده در سفر رییس جمهور کمی صبر و شکیبایی میخواهد، گفت: افرادی که برخی از مطالب را عنوان می کنند باید کمی تحمل کنند تا پس از نهایی شدن پروژهها، در سفر رییس جمهور به همدان فهرست را منتشر کنیم.
وی اظهار داشت: کمیته های هماهنگی سفر رییس جمهور به استان همدان از یک ماه پیش تشکیل و فعال شده است و استان آمادگی کامل برای انجام سفر و استقبال شایسته از رییس جمهور را دارد که قطعا در این سفر مردم استان برگ زرین دیگری را به افتخارات خود اضافه خواهند کرد.
آیت الله رییسی رییس جمهور در سی امین سفر استانی دولت روز پنج شنبه ۶ مردادماه جاری به دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان سفر می کند.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور در چندماهه اخیر و از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ضمن یک سفر به شهرستان های استان تهران، به ترتیب به استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، اردبیل، سمنان، زنجان، لرستان، یزد، قم، هرمزگان، گیلان، گلستان، مازندران، خراسان رضوی، البرز، قزوین، آذربایجان غربی، خوزستان (سفر سرزده به آبادان / متروپل)، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان شمال، کردستان، کرمانشاه و مرکزی سفر کرده است.
استان همدان سی امین مقصد سفرهای استانی رییس جمهور و هیات دولت است.
خبرها و گزارش های بیشتر از سفر استانی رییس جمهور به این استان را در پرونده خبری «دیار هگمتانه میزبان سیامین سفر استانی رییس جمهور» دنبال کنید.