بغداد-ایرنا- سخنگوی رسمی جنبش ملی «راه ابریشم» عراق و تحلیلگر سیاسی – اقتصادی می گوید: توافق اتصال عراق به شبکه برق خلیج فارس، سیاسی و نمایشی است و در صورت اجرا هم عراقی ها را در تله بدهی ها می اندازد.

دکتر «کاظم جابر عبد» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می افزاید: این توافق دستاوردی برای عراق نخواهد داشت و حتی در صورت اجرای آن هم با هزینه های زیاد حداکثر هزار مگاوات (از ۳۵ هزار مگاوات برق مورد نیاز عراق) را تامین خواهد کرد که نه تنها مشکلی از عراق حل نخواهد کرد بلکه عراقی ها را در تله بدهی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و هزینه های بعدی آن خواهد انداخت. 
کاظم جابر عبد، این اقدام را دستوری سیاسی از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و صرفا یک عملیات رسانه ای می داند. 
وی می افزاید: اگر آمریکایی ها در تامین برق عراق جدی بودند شرکت «جنرال الکتریک» آمریکا باید پروژه های برقی را در عراق توسعه می داد یا پیشتر به شرکت آلمانی «زیمنس» اجازه این کار را می داد.
کارشناس عراقی می افزاید: شرکت زیمنس آلمان می خواست با هزینه ای ۸.۷ میلیارد دلاری طرح های برقی عراق را انجام دهد و زیرساخت های انرژی را تقویت کند اما آمریکایی ها اجازه ندادند و این در حالی است که جنرال الکتریک آمریکا ۱۶ میلیارد دلار فقط برای نگهداری شبکه از عراقی ها گرفته است.
وی تاکید می کند: ملت عراق هزینه مقاومت ضد اشغالگری در برابر آمریکا را می پردازد و آمریکا به توسعه زیرساخت های عراق اهمیتی نمی دهد. 
جابر عبد توضیح می دهد که اگر هزار مگاوات (یا به روایت دیگر یک هزار و ۸۰۰ مگاوات) برق از عربستان سعودی به عراق بیاید ۳۰۰ مگاوات آن در خطوط انتقال طولانی هدر خواهد رفت و این در صورتی است که گروه های تکفیری اقدام به تخریب خطوط انتقال برق نکنند.
سخنگوی پروژه راه ابریشم عراق بر این باور است که این توافق نه تنها دستاوردی برای این کشور نخواهد داشت بلکه بغداد را در تله بدهی های جدید به سود عربستان خواهد انداخت.