حجت الاسلام غلامرضا حاجبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: یکی از اهداف مهمی که از بازسازی و بازخوانی واقعه غدیر وجود دارد، ملموس سازی جریان غدیر در ذهن ها و در حوزه دیداری و شنیداری جامعه است.
وی ادامه داد: در واقع بازسازی واقعه غدیر به مانند تعزیه ها و نمایش های آیینی یک هنر مقدسی است و وقتی این بازسازی به صورت نمایش در می آید در واقع هم در حوزه دیداری و شنیداری توجه مخاطبین جلب می شود و افرادی هستند که با هنرنمایی خودشان این واقعه تاریخی را به تصویر می کشند.
امام جمعه قشم در پاسخ به این سوال که برای افزایش معرفت جامعه نسبت به غدیر چه باید کرد، گفت: آنچه را که باید برای افزایش معرفت غدیر انجام دهیم این است که جامعه را به سمت مطالعه واقعه غدیر هم در آیات الهی و هم در روایات و سیره اهل بیت (ع) سوق دهیم.
حجت الاسلام حاجبی توضیح داد: آرمان بزرگ غدیر را باید به درستی تحلیل کنیم که این واقعه یک رخداد بین المللی و جهانی است، همچنین می توانیم با دعوت از کودکان و نوجوانان قصه واقعه غدیر خم را برای آنان به نمایش بگذاریم و اعمال مستحبی که برای روز غدیر است به آنها گفته شود تا در ذهن آنان ماندگار شود.
وی در پاسخ به این سوال که برای تبیین آموزه های غدیر به عنوان نیاز امروز و فردای جامعه بشری چه باید کرد، اظهار داشت: جامعه بشری بی گمان به واقعه غدیر نیازمند است و واکاوی غدیر جامعه بشری را سعادتمند می کند، آرمان بزرگ غدیر اتحاد همه انسان ها و خوشبختی و سعادت در دنیا و آخرت بوده است.
امام جمعه قشم اضافه کرد: پیامبر(ص) به فرمان خدای حکیم اُمت را بعد از خود و بلکه جامعه جهانی را بعد از خود به انسان متخصص در صاحات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و همه صاحات های مختلف واسپاری کرد و این نشان دهنده عظمت کار خداوند تبارک و تعالی در روز غدیر است که البته بنای این اطلاعت پذیری به خودی خود محبت است، محبت اطاعت را می آورد و اطاعت در سایه ولایت سعادت را به همراه خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بازسازی و خطبه خوانی واقعه غدیر خم یک برنامه وحدت آفرین است، افزود: بی شک بازسازی و خطبه خوانی واقعه غدیر یک بحث اتحاد و بزرگ ترین آرمان غدیر اتحاد مسلمین است چون پیامبر(ص) یک نفر را برای مسلمین معرفی کرد که نسبت به او همه محبت داشته باشند و ولایت او را بپذیرند، جایی که پیامبر (ص) و خدای سبحان یک نفر را معرفی می کنند این نشان دهنده این است که واقعه غدیر خم اتحاد آفرین است.
به گزارش ایرنا، واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار میآید.
در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ الاکبر (بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.
روز غدیر خم برترین عیدهای امت من است و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به وسیله او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید.
این جملات مهمی است، منسوب به پیامبر اکرم(ص) که شیخ صدوق در کتاب امالی نقل کرده و روایت صریح و روشن پیامبر خاتم(ص) از وصی و جانشین خود است.
ماجرای عید غدیر خم اشاره به اتفاقی دارد که در آخرین سفر حج رسول الله(ص) رخ داد؛ در سال دهم هجرت، رسول خدا(ص) به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد.
به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست».
البته جانشینی امام علی(ع) سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان بنی هاشم انجام گرفته بود اما در غدیر باز بر آن تاکید و هم به اطلاع عموم رسید.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.