دکتر شاپور بدیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین میزان بستری شدگان جدید روزانه کرونا در بیمارستانهای زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی یک هفته اخیر نسبت به ۲ هفته گذشته حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به فراز و نشیبهای زیاد بیماری کووید۱۹ طی ۲ سال گذشته ادامه داد: هفته پیش شاهد رشد تصاعدی آمار مبتلایان و بستریها هستیم که ما را نسبت به آن حساس کرده است که با توجه به تاکیدات رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در حوزه درمان سعی کردهایم با توجه به آمارهای صعودی، بیمارستانها و مراکز درمانی را درحالت آماده باش قرار دهیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جلسات قرارگاه مدیریت کرونا در این دانشگاه به صورت منظم و پیوسته برگزار میشود و پایش مداوم اوضاع توسط این قرارگاه باعث شده که دانشگاه علوم پزشکی مشهد تمهیدات لازم برای مقابله با اوجگیری احتمالی را فراهم کند تا از غافلگیرشدن در این خصوص جلوگیری شود.
بدیعی افزود: تزریق دز یادآور برای عموم و کادر درمان بسیار حائز اهمیت است از این رو مردم ضمن رعایت پروتکلها چنانچه ۶ ماه از تزریق آخرین دز آنها گذشته است باید برای دریافت دز یادآور واکسن کرونا هرچه سریعتر اقدام کنند.
وی ادامه داد: در راستای سلامتی و ایمنی کادر درمان نیز هم اکنون پنج بیمارستان شامل بیمارستانهای رضوی، اکبر، امام رضا(ع)، شهید هاشمینژاد و ابن سینا در نقاط مختلف شهر تزریق دز یادآور کادر درمان را انجام میدهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد برخی از اقدامات و برنامههای قرارگاه مدیریت کرونا گفت: مقرر شده در تمامی بیمارستانهایی که بیمار حاد تنفسی بستری میکنند مسیر بیماران تنفسی از غیرتنفسی جدا شود همچنین مقرر شده تا در حوزه تجهیزات پزشکی در زمینه اکسیژن سازهای موجود پایش لازم انجام و گزارش دقیق آن در این قرارگاه مطرح شود.
بدیعی در رابطه با آمادگی درمانگاههای منتخب کرونا افزود: شیوهنامههای ابلاغی درمان مربوط به کرونا به تمام درمانگاههای سطح یک و ۲ ابلاغ شده است و کمیته مراقبت و درمان، بر اجرای صحیح فرآیندها نظارت مستمر خواهد داشت.
وی تاکید کرد: توصیه میشود همانند موج ششم، مردم در مراحل سرپایی به صورت مستقیم به بیمارستانها مراجعه نکنند و نظام ارجاع به طور کامل رعایت شود چرا که مراجعه مستقیم مراجعان دارای علایم خفیف به بیمارستانها باعث ازدحام اورژانسها و در پی آن سبب کاهش کیفیت خدمترسانی به بیماران بدحال میشود بنابر این از مردم میخواهیم در مرحله اول به درمانگاههای سطح یک و ۲ مراجعه و سطوح ارجاع را رعایت کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که در موج ششم، نشاندار کردن تختهای بستری کمک زیادی به مدیریت کرونا کرد گفت: در صورت مواجهه با هفتمین اوجگیری کرونا، ۲ هزار و ۵۰۰ تخت بستری دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح شهرستان نشان دار و آماده خدمات رسانی به بیماران کووید ۱۹ شده اند.
بدیعی افزود: با تمهیدات صورت گرفته در حوزه دارو، مشکل کمبود سرم و داروهای مورد نیاز برای سرم نخواهیم داشت.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، هم اکنون ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۲۷۲ هزار و ۷۲۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۴۱ هزار و ۴۸۶ تن رسیده است.
همچنین تا کنون هفت میلیون و ۶۷ هزار و ۶۹۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
۴۴۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۶۴ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۹۳ دُز اول، ۵۸ میلیون و ۶۴ هزار و ۴۷۷ دُز دوم و ۲۸ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۴۲۴ دُز سوم واکسن کرونا در کشور تزریق شده است و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۱ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۹۹۴ دُز رسیده است.
در حال حاضر ۱۵ شهرستان کشور در وضعیت قرمز، ۳۵ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۰۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.