اردبیل - ایرنا - رئیس اداره میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خلخال از فعال شدن ۱۴ کارگاه صنایع‌ دستی در این شهرستان با اشتغال ۱۸۰ نفر در سال جاری خبرداد.

علی درویشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مدت با هدف حمایت از صنعتگران و فعالان حوزه صنایع ‌دستی دو کارگاه به بخش خصوصی واگذار شد.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های شهرستان خلخال در حوزه صنایع‌ دستی تلاش می‌کنیم تا با حمایت از صنعتگران و تولیدکنندگان زمینه برای رونق تولیدات در این حوزه را فراهم کنیم.

وی صدور ۱۰ مورد پروانه تولید انفرادی و نیز تمدید ۳۰ پروانه تولید انفرادی را از دیگر اقدامات این اداره در سه ماه نخست امسال برشمرد و بیان کرد: ۶ مورد مجوز مشاغل خانگی نیز در این مدت صادر شد.

او از معرفی سه نفر از فعالان صنایع‌ دستی شهرستان به بیمه روستایی و عشایر برای بهره‌مندی از خدمات بیمه‌ای خبر داد.

درویشی با اشاره به بازدید مستمر و مداوم از کارگاه‌های صنایع‌ دستی شهرستان افزود: این بازدیدها با هدف رفع مشکلات و تقویت فعالیت صنعتگران انجام می‌شود و امسال ۱۸ مورد بازدید از کارگاه‌های صنایع‌ دستی شهرستان انجام شده و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

وی گفت: با اجرای برنامه‌های حمایتی از صنعتگران فعال در حوزه تولیدات دستی ، صنایع دستی این شهرستان احیا شده و رونق گرفته است.

او با اشاره به ظرفیت‌های خلخال در حوزه صنایع دستی بیان کرد: با توجه به اینکه جاجیم خلخال از صنایع‌دستی  شاخص و شناخته شده در سطح ملی و جهانی است، ضمن حمایت، ترویج و آموزش صنعتگران و هنرمندان جاجیم‌باف شهرستان، روند اداری ثبت خلخال به‌ عنوان شهر ملی جاجیم آغاز در لیست شهرهای دارای صنایع دستی ممتاز کشور در حال انجام است .

اردبیل از استان‌های برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب می‌شود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشته‌های دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق می‌کند.

بیش از ۹۰ هزار نفر در استان اردبیل در تولید رشته‌های متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.

چرم و ملیله اردبیل ، معرق نمین ، جاجیم ، مرصع سنگ و معرق سنگ خلخال و گلیم عنبران از جمله صنایع دستی استان اردبیل است.