حجت الاسلام و المسلمین مسلم کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: طرح اطعام علوی چندین سال است که به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیرخم با مدیریت امام جمعه شهرستان قشم و همکاری و همراهی معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد همراه با سایر حرکت های موکب های مردمی در نگین خلیج فارس به اجرا در می آید که برکات زیادی را به همراه داشته است.
وی با اشاره به سخن نورانی امام رضا (ع) در خصوص پاداش اطعام در روز عید غدیر خم گفت: امام هشتم شیعیان جهان فرمودند: وَ مَنْ أَطْعَمَ مُؤْمِناً کَانَ کَمَنْ أَطْعَمَ جَمِیعَ الْأَنْبِیَاءِ وَ الصِّدِّیقِین و معنی این سخن این است که هر کس در روز غدیر به مؤمنی غذا بدهد، مانند کسی است که به تمام انبیا و صدیقین غذا داده باشد.
دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم توضیح داد: اطعام علوی فردا(دوشنبه ۲۷ تیرماه) همزمان با روز عید سعید غدیر در سه نقطه شهری شهرستان قشم در مسجد امام علی(ع)، یادمان شهدای گمنام و امام زاده سید مظفر(ع) خیابان شهید ذاکری انجام و این غذاها برای توزیع در میان مستمندان و نیازمندان به مناطق شهری و روستایی این جزیره ارسال خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین کریمی اضافه کرد: در پخت و توزیع این ۱۵ هزار پرس اطعام علوی موکب های محبان الزهرا(س)، زیارتی حضرت زینب(س)، مدیریت آموزش و پرورش شهرستان قشم، حوزه علمیه ریحانه الرسول(س)، کانون فاطمی هیات رزمندگان اسلام، علی بن موسی الرضا(ع)، بقیه الله العظم(عج)، قمربنی هاشم(ع)، حوزه علمیه امام جعفرصادق(ع)، جنت البقیع(ع) و حضرت علی اصغر(ع) مشارکت و همکاری دارند.
وی گفت: همچنین موکت های ناوتیپ ۱۱۲ ذوالفقار، ثامن الائمه(ع)، موسسه فرهنگی و قرآنی پیامبراعظم(ص)، مسجد جضرت ابوالفضل(ع)، فرهنگی هنری ایثار، انصار المهدی(ع)، آل طاها، شورای تعزیه خوانان قشم، دریابانی و حجت ابن الحسن(ع) نیز از دیگر موکب های همراه در پخت این ۱۵ هزار پرس اطعام علوی هستند.
دبیر اجرایی بنیاد بین المللی غدیر شهرستان قشم افزود: امیدواریم این سنت پسندیده هر سال در بین مردم سرزمین آب و آفتاب مورد اسقبال بیشتری قرار بگیرد تا بدین وسیله بتوانیم شاهد برپا شدن هر چه باشکوه تر عید سعید غدیر خم در این جزیره باشیم.
وی اعلام کرد: فردا - دوشنبه ۲۷ تیرماه - همزمان با روز عید سعید غدیر خم علاوه بر اجرای طرح اطعام علوی بین مستمندان و نیازمندان شهرستان قشم، برنامه های خطبه خوانی غدیر، بازسازی واقعه غدیر، برگزاری جشن بزرگ دهه امامت و ولایت، اجرای کاروان شادی در سطح شهر، نور افشانی شبانه، آزادی ۲ تن از زندانیان قشم، برپایی نمایشگاه خیابانی غدیر شامل ۴۰ غرفه و اعزام گروه های جهادی به روستا به ترتیب از ساعت ۹ صبح تا ۲۰:۳۰ در محل امامزاده سید مظفر(ع)، بلوار ساحلی اسکله شهید ذاکری، روستای حمیری، سطح شهر قشم و بلوار خلیج فارس برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، واقعه غدیر که به موضوع امامت امیر مومنان و جانشینی پیامبر اکرم (ص) اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار میآید.
در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ الاکبر (بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد (ص) و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است.
روز غدیر خم برترین عیدهای امت من است و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به وسیله او هدایت شوند و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید.
این جملات مهمی است، منسوب به پیامبر اکرم(ص) که شیخ صدوق در کتاب امالی نقل کرده و روایت صریح و روشن پیامبر خاتم(ص) از وصی و جانشین خود است.
ماجرای عید غدیر خم اشاره به اتفاقی دارد که در آخرین سفر حج رسول الله(ص) رخ داد؛ در سال دهم هجرت، رسول خدا(ص) به حج رفت و احکام آن را به مردم آموزش داد.
به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خدا مردمان را گرد آورد و در آن مجمع سترگ، امام علی(ع) را به عنوان جانشین خود به آنان شناساند و فرمود: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست».
البته جانشینی امام علی(ع) سال ها پیش در مکه و در جمع خاندان بنی هاشم انجام گرفته بود اما در غدیر باز بر آن تاکید و هم به اطلاع عموم رسید.