بوشهر - ایرنا - رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از مجموع ۱۱هزار و ۵۱۶ ماموریت نیروهای این مرکز از ابتدای سال تاکنون ۲۱۳ مورد برای نجات افراد مسموم انجام شده است.

دکتر عبدالرحیم دادجو روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تابستان شرایط ایده‌آلی برای رشد ویروس‌ها روی مواد غذایی است به همین دلیل با شروع فصل گرما آمار بیماران با مشکل مسمومیت غذایی در استان بوشهر افزایش یافته است.

وی در باره مسمومیت‌ها اظهار کرد: علائم مسمومیت غذایی که می‌تواند پس از چند ساعت بعد از خوردن غذای آلوده شروع شود شامل حالت تهوع، استفراغ یا اسهال است.

دادجو یادآور شد: هرچند بیشتر اوقات مسمومیت غذایی به صورت خفیف خود را نشان داده و بدون درمان برطرف می‌شود اما در برخی موارد افراد باید برای درمان به بیمارستان مراجعه کنند.

ثبت ۵۲ مورد گرمازدگی و غرق شدگی

دادجو با اشاره به انجام ۲۶ ماموریت گرمازدگی گفت: همچنین در فصل گرما در استان بوشهر با توجه به شرجی و رطوبت بالا و نور آفتاب فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت در هوای آزاد می‌تواند باعث بروز گرمازدگی در فرد شود زیرا در این حالت بدن فرد با قرار گرفتن در معرض گرمای زیاد، دچار کم‌آبی شده و غلظت خون افزایش پیدا می‌کند به همین دلیل جریان خون کُند شده و موجب بروز اختلال در عملکرد ارگان‌های مختلف بدن می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: پوست قرمز، سر درد، خشک شدن پوست، گرفتگی عضلات، ضعف، استفراغ، افزایش ضربان قلب یا تنفس سخت از علائم اصلی گرمازدگی در تابستان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: نخستین علامت گرمازدگی سرگیجه است که مجموعه‌ای از دیگر عوارض مانند حالت تهوع و تشنج و هنگامی که علائم شدید شود، خطر کُما را به همراه دارد.

دادجو، پوشیدن لباس خنک، قرار گرفتن در مناطق خنک تر و استفاده از برخی نوشیدنی های با طبع خنک برای جلوگیری از گرمازدگی ضروری است.

وی بر ضرورت نوشیدن آب زیاد، به همراه داشتن یک بطری آب یا ترکیبی از آب و آبلیمو (ترجیحا بدون شکر) در هنگام خروج از خانه، پوشیدن لباس‌های نخی، آزاد و رنگ روشن، پرهیز از انجام فعالیت بدنی شدید و سنگین در بیرون از منزل، استراحت کردن به دور از نور آفتاب تاکید کرد.

دادجو گفت: اگر مجبور شدید خودرو را در آفتاب پارک کنید، هرگز کودکتان را داخل ماشین رها نکنید زیرا فضای داخل ماشین به سرعت گرم می‌شود و کودکان به دلیل اینکه ضربان قلب و دمای بدنشان نسبت به بزرگسالان بالاتر است، در مقابل گرما حساس‌تر هستند.

وی با تاکید بر مصرف مواد غذایی سالم و سبزیجات در فصل گرما تاکید کرد: در فصل گرما تا حد امکان از غذاهای آماده و خیابانی استفاده نکنید.

دادجو در باره غرق شدگی‌ها گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۶ مورد غرق شدگی در استان بوشهر گزارش شده که از این شمار ۱۵ تن جان خود را از دست داده اند.

وی یادآور شد: با گرم شدن هوا افراد برای رفع گرما یا تفریح دوست دارند تن به آب بزنند که یا باید با فن شنا آشنا باشند و یا اینکه منطقه مورد نظر دارای نجات غریق باشد.

دادجو با بیان اینکه افرادی که مسلط به شنا نیستند در دریا و رودخانه اقدام به شنا نکنند تاکید کرد: افراد به تنهایی برای شنا به دریا نروند، به توصیه ها و تابلوهای شنا ممنوع توجه کنند، همچنین از شنا در کانال‌های آب کشاورزی و رودخانه ها نیز پرهیز شود.

 مسئول مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیشترین موارد غرق شدگی به دلیل ناآشنایی به فن شنا است و اگر کسی در حال غرق شدن بود مردم با ۱۱۵ تماس بگیرند که نیروهای اورژانس برای احیا و خالی کردن ریه‌های فرد در محل حاضر شوند.