به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «محمد رمضانی» افزود: ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور با سنکرون واحد گاز نیروگاه سیکل ترکیبی مهتاب کویر به ۷۱ هزار و ۸۴۴ مگاوات رسیده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۵۹۸ واحد تولید برق حرارتی در ۱۳۲ نیروگاه کشور احداث شده که ۶۷.۸ درصد از این ظرفیت متعلق به بخش خصوصی است.
سرپرست معاونت توسعه طرحهای برق حرارتی گفت: در راستای طرحهای افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان سال ۱۴۰۱ واحد گازی نیروگاههای هنگام، ایران LNG، قشم پاسارگاد، آریان، مهتاب کویر و میانرود وارد مدار شده است.
وی ادامه داد: همچنین تاکنون واحدهای بخار جدید نیروگاههای جهرم، هریس، ارومیه، چابهار، بعثت پارس جنوبی و غرب کارون نیز برای کمک به تأمین انرژی پایدار روزهای پیک مصرف امسال به شبکه سراسری برق کشور متصل شدهاند.
رمضانی با اشاره به اتصال دومین واحد گازی نیروگاه مهتاب کویر (زرند کرمان) به شبکه سراسری برق کشور، افزود: پروژه احداث این نیروگاه در راستای اجرای سیاستهای صنعت برق کشور با برخورداری از دو واحد گازی و یک واحد بخار به ظرفیت ۴۸۴ مگاوات در دستور کار قرار گرفته است.
سرپرست معاونت توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی ادامه داد: راهاندازی این نیروگاه در تأمین برق شبکه سراسری جنوب شرقی کشور در سه استان کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بسیار ارزشمند است و نقش بسزایی در جبران کسری برق دارد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید برق منطقه و تأمین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور و کمک به افزایش پایداری شبکه، استفاده از حداکثر توان مهندسی داخل کشور و ارتقای دانش فنی در ساخت نیروگاههای حرارتی، پاسخ به نیاز روزافزون رشد مصرف برق منطقه و اشتغالزایی از جمله اهداف اجرای این پروژه بوده است.
نیروگاه مهتاب کویر در کیلومتر ۲۰ شهر زرند در مجاورت روستای علیآباد استان کرمان در زمینی به مساحت ۵۲ هکتار در حال احداث است.