شمیرانات - ایرنا - فرماندار شمیرانات گفت: اطلاع‌رسانی دستاوردهای قابل انتشار پژوهشگاه رویان از ضروریاتی است که مایه شگفتی و افزایش امید در جامعه می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی ذاکریان روز یکشنبه طی بازدید از پژوهشگاه رویان با اشاره تاکیدات  حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین پژوهشگاه رویان و  تائید فعالیت‌ و تشویق فعالان آن، اظهار داشت: مجموعه رویان حقیقتاً مایه آبرو و عزت جمهوری است و برای ما تقدس دارد، اما متاسفانه جامعه نسبت به بسیاری از فعالیت‌های این پژوهشگاه بی‌اطلاع است.

وی با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی و تبیین اقدامات مجموعه‌های مختلف نظام خاطرنشان کرد: یکی از مجموعه‌هایی که جامعه از خدمات آن مطلع نیست، موسسه امام خمینی (ره)، مجموعه مورد عنایت رهبر معظم انقلاب است؛ ایشان در سال ۷۲ بر الگو شدن موسسه مذکور برای حوزه‌ها تاکید کردند اما ضعف در حوزه روابط عمومی باعث شد تا این مهم مغفول مانده و شناخته نشود.

نماینده عالی دولت در شمیرانات خطاب به مدیران پژوهشگاه رویان ابراز کرد: تقویت روابط عمومی در مجموعه به منظور معرفی آن در جامعه موضوع حائز اهمیتی است  و ما در استان و فرمانداری می‌توانیم در این زمینه حمایت کرده و فعالیت‌های شما را به جامعه منتقل کنیم؛ چرا که قطعاً چنین دستاوردهایی مایه امید دوستان و یاس دشمنان می‌شود.

ذاکریان ضمن بیان این‌که پژوهشگاه رویان به عنوان یک پژوهشگاه اعتقادی پزشکی شناخته می‌شود، گفت: اصل و اساس نظام و حاکمیت ما، بر پایه نوعی اندیشه، جهان‌بینی، نگاه هستی‌شناسانه و منظم به جهان هستی و پدیده خلقت است و این مهم باید در تمامی عرصه‌ها به منصه ظهور برسد. ما قله را پیدا کرده‌ایم اما تا رسیدن به آن فاصله‌ها داریم.

وی ضمن بیان این‌که یکی از جایگاه‌هایی که می‌تواند برای مردم ملموس باشد، عرصه گره‌گشایی از زندگی انها است، اظهار داشت: یکی از مباحث زیستی که جهان‌بینی غرب غلط و مادی است، دستکاری‌هایی است  که در راستای قدرت‌طلبی و شهوت‌طلبی در طبیعت دارد، لذا باید مراقب باشیم نگاه ما به تکنولوژی و به استخدام درآوردن طبیعت، به جای نگاه ابرازی، نگاهی هدف‌مند باشد.

روح الله فتحی‌، معاون آموزشی پژوهشگاه رویان نیز در این نشست در خصوص ماموریت مجموعه اظهار داشت: هم‌اکنون فعالیت‌های پژوهشی خود را در قالب سه پژوهشکده علوم تولیدمثل، زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری دنبال کرده و همچنین از طریق سه مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری، سلول‌درمانی و دیابت خدمات خود را به بیماران ارائه می‌کنیم.

براساس این گزارش‌، پژوهشگاه رویان هشتم خرداد ۱۳۷۰ به عنوان مرکز جراحی محدود با هدف ارائه خدمات درمانی به زوج‌های نابارور و پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد. پژوهشگاه رویان در سال‌های ۱۳۷۷ و ۱۳۸۷ به ترتیب مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل را از شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرد و آبان ماه ۱۳۸۸ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارتقای آن از پژوهشکده به پژوهشگاه رویان موافقت کرد.

این پژوهشگاه یک قطب تحقیقاتی و فناوری در تراز بین‌المللی، پیشگام در توسعه علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی با مرجعیت در علوم سلول‌های بنیادی، تولیدمثل، زیست‌فناوری، طب ترمیمی و موثر در ارتقاء سلامت جامعه است و مأموریت آن در راستای نقشه جامع علمی کشور و در چهارچوب برنامه توسعه جهاد دانشگاهی در محورهای پژوهش و توسعه علم و فناوری در زمینه‌های زیست‌شناسی و پزشکی تولیدمثل، سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری، آموزش و ترویج یافته‌های علمی در سطح ملی و بین‌المللی، تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی برای ارائه خدمات و تولید محصولات زیستی به منظور رفع نیازهای علمی تخصصی کشور، درمان بیماران نابارور و صعب‌العلاج از طریق استفاده کارآمد از نتایج پژوهش

پژوهشگاه رویان فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و درمانی خود را در قالب سه پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی رویان، پزشکی تولید مثل رویان، زیست فناوری و سه مرکز خدمات تخصصی (مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری، مرکز سلول درمانی و کلینیک دیابت) با راهبرد از علم تا کاربرد انجام می‌دهد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ٢۵ تیر ماه ۱۳۸۶ از پژوهشگاه رویان و نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی بازدید کردند، که در اینجا به برخی از سخنان ایشان اشاره می‌کنیم: مؤسسه رویان، یک مؤسسه موفق و یک نمونه کامل و چشمگیر از آن چیزی بود و هست که انسان آرزویش را دارد.

مرحوم کاظمی (دکتر سعید کاظمی آشتیانی، رئیس و بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی) الگوی مطلوبی‌ هستند که اگر در یک جمله معرفی کنم، عبارت است از: ترکیب علم، ایمان، تلاش. هم علم را جدی گرفتند، هم ایمان و پایبندی و تقوا را؛ نه به صورت یک سربار، بلکه به شکل یک عنصر اصلی در بافت مجموعه و در بافت کار. و هم خستگی را فراموش کردند، که به گمان من مرحوم کاظمی جان و سلامت خودش را هم سر همین کار گذاشت؛ یعنی این دنبال‌گیری و این اهتمام‌ها و خسته نشدن‌ها. لذا رویان در چشم من بسیار گرامی است و عزیز است‌ و معتقدم رویان استعداد بسیار زیادی برای کار کردن و برای پیش رفتن دارد.