دکتر محمد شریف الحسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ذخایر خونی استان خراسان رضوی در صورت ادامه روند کاهش مراجعه اهداکنندگان خون وارد شرایط بحرانی خواهد شد، بنابراین در تامین خون مورد نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی تحت پوشش با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به افزایش سفرهای تابستانه به استان خراسان رضوی و شهر مشهد پس از گذشت ۲ سال از شیوع کرونا و محدودیتهای آن، انتقال خون خراسان رضوی می بایست علاوه بر تامین خون مورد نیاز ۶۲ بیمارستان و مرکز درمانی متعدد و پرمصرف استان، پاسخگوی نیاز زائران و مسافران نیز باشد.
دکتر شریف الحسینی با بیان اینکه ویروس کرونا از راه خون و فرآوردههای خونی منتقل نمیشود، اضافه کرد: از شهروندان و عموم مردم در تمامی گروههای خونی تقاضا داریم که با اطمینان خاطر برای اهدای خون به پایگاهها و مراکز انتقال خون مراجعه و در این امر انسان دوستانه مشارکت کنند.
سرپرست واحد برنامهریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان اداره کل انتقال خون خراسان رضوی ادامه داد: در راستای پیشگیری از شیوع کرونا در تمامی پایگاهها و مراکز انتقال خون استان استفاده از وسایل یک بار مصرف، پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی به صورت کامل و دقیق رعایت میشود و تمامی پرسنل این مراکز حداقل سه دوز واکسن کرونا را تزریق کردهاند و بعضی از آنان چهار دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، بنابراین خطر انتقال کرونا در پایگاه های انتقال خون استان نزدیک به صفر است.
هماکنون ۱۳ پایگاه انتقال خون در مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۶ پایگاه امام رضا (ع)، شهید سلیمانی، شهید کرمی، سناباد، امید و مهر در مشهد و پنج پایگاه در شهرهای سبزوار، تربتحیدریه، نیشابور، قوچان و گناباد استقرار دارند و ۲ مرکز اهدای خون نیز در شهرستانهای تربتجام و کاشمر فعال هستند.
استان ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری خراسان رضوی، سومین تولیدکننده خون در کشور پس از استانهای تهران و فارس است.
از ۱۸۹ هزار و ۶۳ داوطلب اهدای خون که پارسال به مراکز انتقال خون این استان مراجعه کرده بودند، ۱۴۲ هزار و ۸۷۴ نفر موفق به اهدای خون شدند.