به گزارش ایرنا از تارنمای اقتصادی شروق، نفت لیبی پس از برداشته شدن شرایط فورس ماژور از تمامی بنادر و میادین نفتی این کشور، رسما به بازارهای بین المللی بازگشت.
بر اساس این گزارش، شرکت نفت لیبی در توییتی نوشت که نفتکش IBELA با پرچم ایتالیا با هدف بارگیری اولین محموله وارد بندر بریقه وابسته به شرکت تولید نفت و گاز سرت شد.
بخش انرژی لیبی به دلیل بحرانهای سیاسی مداوم در این کشور با مشکلات زیادی از جمله تعطیلیهای مکرر مواجه است.
دولت عبدالحمید الدبیبه مستقر در غرب لیبی، هفته گذشته فرحات بن قداره را به عنوان رئیس شرکت ملی نفت این کشور منصوب کرد، در حالی که پارلمانی که در شرق لیبی مستقر است این تصمیم را رد کرد و اعلام کرد که مصطفی صنع الله در سمت خود به عنوان رئیس شرکت ملی نفت لیبی باقی خواهد ماند.
خبرگزاری بلومبرگ پیش تر گزارش کرده بود که لیبی در سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت به بازار تزریق کرده است و واردکنندگان اصلی در اروپا امیدوار بودند که حجم صادرات نفت لیبی افزایش یابد، اما تولید لیبی از زمان بسته شدن تعدادی از میادین و بنادر تقریباً به نصف کاهش یافت و در اواسط آوریل به ۶۰۰ هزار بشکه در روز رسید.
کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بیثباتی شده و شاهد درگیری گروههای مختلفی بوده است تا جایی که گروههای مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.
دولت «وفاق ملی لیبی» و دولت شرق لیبی (تحت امر خلیفه حفتر) چند سال بر سر قدرت در این کشور جنگیدند و پس از یک سال درگیری شدید که منجر به پیشرویهای دولت وفاق به پایتختی طرابلس شد، مرداد ماه سال گذشته آتشبس اعلام کردند.
«دولت وفاق ملی لیبی» مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی و سازمان ملل قرار گرفت و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات نیز از ارتش خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازی» و «طبرق» حمایت کردند.