به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه لرستان کارگاه آموزشی مشاوره ازدواج با تدریس مسعود صادقی، دانشیار گروه آموزشی روانشناسی دانشگاه لرستان برای تعدادی از اساتید و مشاوران ازدواج استان لرستان، به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان، برگزار شد.
این کارگاه آموزشی در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه در ۲ نوبت صبح و عصر در محل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان (ساختمان دانشکده فنی و مهندسی) برگزار شد.
مسعود صادقی در جمع مشاوران ازدواج گفت: باید کوشش کنیم اهمیت مشاورههای پیش از ازدواج در جامعه بهعنوان یک فرهنگ عمومی، نهادینه شود؛ زیرا مشاورههای پیش از ازدواج در موفقیت و پایداری ازدواجها، اثرگذار هستند.
وی تشریح کرد: جایگاه مشاور ازدواج و خانواده، یک جایگاه مهم است؛ مشاور بایستی دارای انواع صلاحیتها از جمله علمی، حرفهای، اخلاقی، رازداری باشد تا بتواند مشاورههای اثرگذار ارائه کند.
وی افزود: اهمیت بروزرسانی آموزشها از دیگر مباحث مهم است؛ برگزاری کارگاههای آموزشی ویژهی اساتید و مشاوران در همین راستا است.
دانشیار گروه آموزشی روانشناسی دانشگاه لرستان، تشریح کرد: ما باید کوشش کنیم ازدواج براساس آگاهی و شناخت باشد تا در نهایت، ازدواج پایدار در جامعه، نهادینه شود.
هدف از برگزاری اینگونه کارگاهها، ارتقا و بروز رسانی آموزشها برای ترویج هرچه بیشتر ازدواج پایدار در جامعه و تقویت نهاد خانواده، متناسب با سبک زندگی ایرانی، اسلامی است.
موفقیت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان در تولید «فنل اشباع»
رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان دربارهی چیستی محلول فنل اشباع گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان، موفق شد محلول فِنُل اشباع را که برای طیف وسیعی از کارهای بیولوژیکی، مولکولی، کاربرد دارد تولید کند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه لرستان علی فرمانی اظهار داشت: محلول فنل اشباع برای طیف وسیعی از کارهای بیولوژی مولکولی از جمله استخراج DNA و RNA میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی بیان کرد: در روش استخراج با فنل ترکیبات براساس میزان حلالیت خود از هم جدا میشوند و برای استخراج طیف وسیعی از مواد از جمله اسیدهای نوکلئیک کاربرد دارد. وی توضیح داد: «فنل در آب محلول است، بنابراین محلولهای اشباع از فنل (فنول اشباع) ساخته میشوند که در زیستشناسی مولکولی کاربرد دارند.
رییس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان ادامه داد: انواع مختلف فنل اشباع عبارت است از فنل اشباع شده با آب است که pH=۶.۶ داشته و جهت استخراج RNA و DNA مورد استفاده قرار میگیرد، نوع دوم فنل اشباع شده با سیترات است که pH=۴.۳ داشته و در استخراج نوکلئیک اسید کاربرد دارد، نوع سوم فنول اشباع شده با تریس است که pH حدود ۸ دارد و به منظور استخراج DNA بهکار می رود.
به گفته فرمانی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان زیر نظر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه فعالیت میکند.