محمدرحیم بهرهمند روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بعد از بوشهر شهرهای عسلویه، کنگان و عسلویه به ترتیب با ۶۸، ۲۲ و ۱۸ حادثه بیشترین میزان حوادث مربوط به آسانسورهای استان بوشهر را به خود اختصاص دادند.
وی بیان کرد: از جمله این حوادث گیر کردن شهروندان بین درب آسانسور و یا حوادثی است که آتشنشانان با حضور به موقع خود به کمک شهروندان شتافتند.
بهرهمند ادامه داد: تاکنون ۲۶۶ آسانسور مربوط به بخشهای دولتی و خصوصی در استان بوشهر شناسایی شده است که از این شمار ۱۰۳ مورد داری گواهی استاندارد، ۹۲ مورد در هر حال اقدام برای دریافت گواهی استاندار و در ۳۵ مورد نیز هیچگونه اقدامی برای دریافت گواهی صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد: در این موضوع باید ابتدا دستگاههای اجرایی به عنوان ارائه دهنده خدمات دولت پیشگام استانداردسازی باشند که فرصت ۴۵ روزه ظرفیت خوبی برای رفع این ایرادهای خطرآفرین است.
مدیرکل استاندارد استان بوشهر تاکید کرد: برخی از مجتمعهای پزشکی نیز تاکنون برای دریافت گواهی استاندارد آسانسورها اقدام نکرده اند که با توجه به انبوه مراجعه مردم نیاز است توجه جدی به این مهم شود.
بهرهمند ادامه داد: در ارتباط با مجتمعهای با مراجعه کننده بالا نیز انتظار میرود سازمان نظام مهندسی ساز و کاری تعریف کند تا ظرفیت آسانسورهای این مرکزها خانگی و با ظرفیت حداقلی چهار نفره نباشد.
وی افزود: در این موارد ازدحام مراجعه کنندگان منجر به شلوغی در فضای کابین آسانسور میشود که در صورت احداث آسانسور متناسب با ظرفیت آن مجتمع این مهم رخ نخواهد داد.
بهرهمند ادامه داد: ممنوعیت استفاده از در لولایی و الزام نصب درهای خودکار در آسانسورهای مرکزهای عمومی از دیگر موضوعهای مهم در حوزه استاندارد سازی آسانسورها است که باید مورد توجه جدی شهروندان قرار گیرد.
وی اظهار کرد: همچنین در موضوع احداث آسانسورهای خانگی نیاز است دسترسی به موتورخانه آسانسور از فضای خصوصی است که این مغایر با استاندارد است و باید به طور حتم فضای عمومی برای دسترسی به آسانسور باشد چرا که موقع حادثه امکان دسترسی به موتورخانه نباشد و حادثههای جبران ناپذیری در موضوع آسانسورها نباشیم.