تقی نبئی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادر نشدن مجوز اکتشاف معادن در استان موجب می شود در سالهای آینده با کمبود ذخایر مواد اولیه برای تولید کالاهای مختلف از قبیل کاشی و سرامیک مواجه شویم و منابع طبیعی باید جواب بدهد چرا اینقدر سختگیرانه در پاسخ به استعلامات اکتشافات معدنی برخورد می کند.
وی اضافه کرد: آمار ۹۹ درصدی پاسخ منفی در حوزه استعلامات اکتشافات معدنی اصلا جالب نیست آن هم برای توسعه بخش معدن که موجب رونق سایر حلقه های زنجیره تولید می شود.
نبئی افزود: متاسفانه این رویه طی سال های اخیر شدت یافته و با منفی شدن جواب استعلامات اکتشافات از سوی منابع طبیعی، پروانه بهره برداری صادر نمی شود و عملا در حلقه های زنجیره تولید اخلال به وجود می آید.
این مسوول گفت: آن یک درصدی که جواب استعلامات مثبت است نیز مربوط به پهنه های کوچک معدنی است که سرمایه گذاری در آنها جواب نمی دهد و اصلا ارزش سرمایه گذاری ندارند.
وی با بیان اینکه با این شرایط ریسک سرمایه گذاری معدن در استان قزوین بالا رفته است، افزود: با مسوولان منابع طبیعی استان در این زمینه صحبت کرده ایم و کمبود نیرو را در این زمینه مطرح کرده اند که دلیل قانع کننده ای نیست آن هم برای بخش معدن که باید پایه رشد اقتصاد کشور باشد و در جریان اقتصاد مقاومتی بر روی آن حساب زیادی باز شده است.
نبئی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند ما برای تامین مواد اولیه کارخانجات از سلیس، خاک صنعتی و کان های فلزی در سال های آینده نگران خواهیم بود و باید برای رفع این مشکل هرچه زودتر اقدام شود.
این مسوول اضافه کرد: این مشکل در سطح کشور وجود دارد ولی استان قزوین جزو سختگیرترین استان ها در این خصوص است که به بهانه کمبود نیرو و دستورالعمل های ابلاغی انجام می شود.
وی ادامه داد: این موضوع، مانع بزرگ تولید معدنی و توسعه معادن در استان است و اگر بخواهیم معادن استان در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، دانش بنیان بشوند باید از مرحله اکتشاف بگذریم.
در استان قزوین حدود ۲۰۰ پروانه بهره برداری صادر شده که نیمی از آنها فعال است.