به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، براساس گزارش این معاونت ریاست جمهوری، ایران از جمله کشورهایی است که توانسته با فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای گامی مؤثر در جهت خوداتکایی در کشور بردارد.
در این گزارش آمده است: تعداد شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای در ایران رو به افزایش است، همین امر باعث رشد و توسعه کشور شده است.
فناوریهای مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای یکی از حوزههای کاربردی است که این روزها در جامعه کاربران زیادی پیدا کرده و اکثر کشورها با ورود به این عرصه در تلاش هستند تا نقش خود را در بازار جهانی افزایش دهند.
فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزه بهعنوان ابزاری توانمند، امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بیشتر کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار داده است. این حوزه نقش مؤثری در توسعه کشورها و تأمین امنیت روانی، جانی و اطلاعاتی جوامع دارد.
رونق استفاده از خدمات هوشمند و آنلاین
چند سالی است که خدمات هوشمند و آنلاین در میان مردم رونق گرفته است و بسیاری از خدمات بانکی، رفاهی، درمانی، آموزشی، خرید، فعالیت بنگاهها و کسبوکارها مبتنی بر فناوریهای اطلاعات و ارتباطات انجام میشود و اگر کشوری در این حوزه خود را به بازار جهانی نرساند از پیشرفت و توسعه عقب میماند.
در حال حاضر هزار و ۵۷۱ شرکت دانشبنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای فعال هستند که بخش عمدهای از این شرکتها دانشبنیان نوع ۲ و در حدود ۱۳۰ شرکت دانشبنیان نوع ۱ هستند.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان
فهرست کالا و خدمات این حوزه فناوری شامل برنامههای کاربردی، پلتفرم، زیرساخت، امنیت فضای تبادل اطلاعات و صنعت انیمیشن و بازیهای ویدئویی میشود. شرکتهایی که به شکل تخصصی در زمینه تولید محصولات فناورانه در این ۴ حوزه فعالیت میکنند، همواره مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفتهاند.
شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه با تولید محصولات و ارائه خدمات خود و همچنین ایجاد اشتغال توانستهاند بخش بزرگی از بازار کشور را در دست گیرند و پاسخگوی نیاز جامعه باشند.
حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای
برنامهها کاربردی، زیر دستههایی از قبیل تولید نرمافزارهای محتوا محور، سامانههای کاربردی سازمانی، نرمافزارهای تعاملی، بانکی و فین تک، اینترنت اشیا، پلتفرمهای کسبوکاری و شبیهسازها دارد. زیر دستههای پلتفرم شامل نرمافزارهای مدیریت، تحلیل، دسترسی و تحویل دهی دادهها، سامانههای مبتنی بر دادههای مکانی، پلتفرمهای کاربردی، میانافزارهای یکپارچه سازی و همنوا سازی، پلتفرم اینترنت اشیا و ابزارهای کنترل کیفیت و مدیریت چرخه تولید و نگهداری نرمافزار میشود.
نرمافزارهای شبکه، زیرساختی مخابراتی، ذخیرهسازی، مدیریت پردازش فیزیکی و مجازی، مدیریت سرویسها، سامانهها و نقاط انتهایی و راهکار جامع زیرساخت جزو زیر دستههای حوزه زیرساخت محسوب میشوند.
امنیت فضای تبادل اطلاعات نیز شامل زیر دستههای شناسایی، محافظت، تشخیص، پاسخگویی، بازیابی، مدیریت امنیت و راهکار جامع امنیت اطلاعات میشود و محصولات دیداری و شنیداری، انیمیشن، ویدئو و چندرسانهای هم زیر دستههای صنعت انیمیشن و بازیهای ویدئویی هستند.