به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله محسن زاده روز سه شنبه در مراسم جشن شکرگزاری افزایش راندمان تولید محصولات زراعی (گندم، جو، کلزا) در شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان افزود: در برخی از مزارع بالای ۱۱ تن در هر هکتار و در اراضی زهدار حدود ۳ تن در هر هکتار گندم برداشت شده است که متوسط راندمان گندم تولیدی در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ بالای ۷ تن در هر هکتار بوده است.
وی اظهار کرد: عواملی همچون تامین بهموقع نهادهها و اجرای درست برنامهها در افزایش راندمان تولید محصولات موثر بوده و در سالهای آینده هم با برنامه ریزی میتوان راندمان تولید در دیگر محصولات را افزایش داد.
محسن زاده بیان کرد: با بهره گیری از روشهای نوین کشاورزی، آبیاری و تغذیه زراعی روند فعلی در کشت پائیزه نیز ادامه خواهد یافت و در صورت تامین بموقع آب به رکورد بیشتر از اینها نیز دست خواهیم یافت.
حسن نظیفی، عضو هیئت مدیره و معاون کشاورزی و دامپروری شرکت کشت و صنعت مغان هم در این مراسم گفت: این بنگاه اقتصادی بزرگترین واحد کشت و صنعت در کشور بوده و نقش اساسی در اشتغال منطقه دارد و مجری سیاستهای وزارتخانه است.
وی افزود: افزایش راندمان تنها در بخش زراعت اتفاق نیفتاده و در سایر بخشها بویژه افزایش شیر خام تولیدی از ۲۶ کیلوگرم به ۳۲ کیلوگرم به ازای هر راس دام دوشا و افزایش حدود ۳۰۰۰ راسی تعداد دامها در این شرکت صورت گرفته است.
نظیفی درباره پرورش زنبور عسل در شرکت هم گفت: هم اکنون ۳۰۰ کندوی زنبور عسل در مجتمع باغات مستقر شده و پرورش ماهیان خاویاری و پرورش شاه میگو در این شرکت در دستور کار قرار گرفته است.
احمد شهریاری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هم در این جلسه گفت: نیاز سالانه مملکت به گندم ۱۲ میلیون تن است و ضایعات آن اعم از ریزش حین برداشت تا پخت و مصرف نان حدود ۳۵ درصد است.
وی افزود: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان پیشران بخش کشاورزی کشور بوده و بعنوان زیرساخت برای این حوزه فعالیت میکند و این بنگاه تولیدی حجم وسیعی از بدنه کارشناسی، فنی و سیستم مکانیزه را دارا است و کشاورزان مغان به لحاظ الگوگیری از این شرکت در کشور پیشران هستند.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
این شرکت در اجرای قانون خصوصیسازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاریها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد.
این واگذاری با توجه به اعتراضهایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.