به گزارش سه شنبه ایرنا، روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی نوشت: در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره در ماه نوامبر، میزان رشد تورم بیش از رشد دستمزدها بوده است که به معنای پایینآمدن کیفیت زندگی شهروندان آمریکایی است.
این روزنامه چاپ لندن، بایدن و حزب دموکرات را ناتوان از حل مشکل تورم در آمریکا ارزیابیکرد و افزود: قیمتها برای مصرفکننده در ماه ژوئن ۹.۱ درصد افزایش یافته است.
فایننشال تایمز، شیوع کرونا، جنگ اوکراین و مشکلات بهوجود آمده در زنجیره تامین را عامل اصلی تورم کنونی در آمریکا ارزیابی کرد و نوشت: بااین وجود، مردم فکر میکنند کلید تورم در اختیار رئیسجمهوری است و سیاستهای وی عامل افزایش یا کاهش آن است.
این رسانه غربی، افزایش قیمت انرژی را عامل نیمی از تورم آمریکا اعلام کرد و افزود: سال میلادی گذشته، قیمت بنزین در آمریکا ۴۰ درصد و قیمت مواد غذایی ۱۰ درصد گران شدند اما هیچ رئیسجمهوری منابع کافی برای پایینآوردن تورم را در روز انتخابات ندارد.
این روزنامه اقتصادی، کاهش عرضه نفت در جهان بعد از جنگ اوکراین را یکی از عوامل موثر در افزایش قیمت انرژی ارزیابیکرد و نوشت: باوجود اعلام آزادسازی یک میلیون بشکه از ذخایر نفت توسط آمریکا، براساس برآورد آژانس بین المللی انرژی، این مقدار فقط یک سوم کمبود نفت ناشی از جنگ اوکراین را جبران میکند.
فایننشال تایمز به کاهش تحریمهای ونزوئلا و رایزنی شخص جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا با مقامات سعودی برای افزایش عرضه نفت اشاره کرد و نوشت: جهان تاکنون به طرح پیشنهادی دولت آمریکا برای تعیین سقف برای نفت روسیه نپیوسته است و این احتمال وجوددارد که چین و هند این سقف را رعایت نکنند و اوپکپلاس نیز از آن استقبال نکند.
این روزنامه انگلیسیزبان با اشاره به کاهش سرمایهگذاری روی استخراج نفت در سالهای گذشته، قیمت نفت را برای سالهای آینده بالا ارزیابی کرد و نوشت: حتی در صورت پایینآمدن قیمت نفت، قیمت بنزین پایین نخواهد آمد زیرا از زمان شیوع کرونا، بسیاری از پالایشگاهها تعطیل بودهاند.
فایننشال تایمز، افزایش یا کاهش مالیات بر تولید و عرضه بنزین را نیز با توجه به متغیرهای متعدد موثر بر آن، عامل پایین آمدن تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت آن ندانست و افزود: استفاده از اتانول موجود در ذرت به عنوان سوخت نیز قابلیت اجرا ندارد زیرا می تواند به افزایش قیمت مواد غذایی بیانجامد.
این روزنامه چاپ لندن، خارج کردن برخی صنایع غذایی در آمریکا، از حالت انحصاری را سیاست دیگر دولت بایدن ارزیابیکرد و نوشت: دوسوم اقتصاددانان با این نظر موافق نیستند که نبود رقابت در بخشی از صنایع غذایی عامل گرانیهاست.
فایننشال تایمز، کاهش نرخ بهره و کاهش تعرفه روی کالاهای وارداتی از چین را سیاست دیگری دانست که ممکن است دولت بایدن برای کاهش تورم در پیش بگیرد و نوشت: گرچه این سیاست میتواند در برخی کالاها موجب کاهش قیمت شود اما روی کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها مثل سوخت، غذا و مسکن تاثیر چندانی ندارد.
این روزنامه، واگذار کردن مبارزه با تورم به بانک مرکزی آمریکا را تنها راه نجات دولت بایدن در شرایط انتخابات دانست و افزود: باوجود اینکه چارهای جز این برای دموکراتها وجود ندارد اما مبارزه بانک مرکزی آمریکا با تورم زمانبر است و این خطر را دارد که موجب رکود اقتصاد آمریکا شود.