به گزارش ایرنا، مجتبی دهقان پور سه شنبه در نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی این استان با اشاره به اینکه در این کارگروه باید از متخصصان و صاحب نظران حوزه های مختلف استفاده کرد، افزود: در حال حاضر تمرکز باید بر روی راه حل های کوتاه مدت باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه برنامه های میان مدت و دراز مدت نیز باید مد نظر قرار داشته باشد و آن را به تدریج دنبال کرد، گفت: در گام اول برای مهار آفت جنگل های بلوط به نظر می رسد، روش های ترکیبی مانند همان روش های تله نوری یا مبارزه از این طریق می تواند، موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه یک سند جامع بومی سازگار زاگرس توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال تهیه است، اظهار کرد: از این سند می توانیم به عنوان کمک کننده در اجرای برنامه ها و اقدامات عملیاتی در حوزه زاگرس در مواجه با آفت استفاده کرد و این سند محور کار باشد.
دهقان پور با تاکید بر ضرورت رصد مناطق آلوده و پایش آفت، گفت: باید برای این آفت یک کمربند حفاظتی مشخص و از تسری آفت به نقاط دیگر جلوگیری کرد، از فناوری های فضا پایه نیز در این خصوص می توان بهره برد به طوری که بررسی کنیم در بازه های زمانی مشخص آلودگی آیا گسترش پیدا کرده یا با اقدامات انجام شده محدود می شود.
دهقان پور با اشاره به اینکه تله های نوری و فرمونی به عنوان یکی از راه های کنترل آفات به شمار می آیند، اضافه کرد: این روش ها از راه های بی خطری است که ضربه ای به اکوسیستم و زیست بوم زاگرس نمی زند و می تواند کمک کننده باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ظرفیت استفاده از بسیج و مشارکت مردم به عنوان یکی دیگر از ابزار های موجود در مقابله با آفات جنگل های بلوط زاگرس پرداخت و بیان کرد: در کمیته ای مشخص باید این موضوع بررسی و پیگیری شود تا مشخص شود چه اقداماتی باید انجام داد تا از این پدیده جلوگیری و به احیاء و بازسازی زاگرس کمک کرد.
وی با تاکید بر جوان سازی جنگل ها و مشخص کردن یک تقویم اجرایی در این رابطه گفت: باید مشخص کرد چه محدوده ای از جنگل ها باید جوان سازی شود، زیرا با پیرشدن بلوط زارها، آفت می تواند طغیانی شود و جوان سازی این جنگل ها می تواند یکی از راه حل های مقابله با تهدید باشد.
در این نشست علاوه بر بررسی اقدامات و برنامه های در دست تدوین برای مبارزه با آفت پروانه سفید برگخوار بلوط که از ابتدای سال جاری در شهرستان رستم طغیانی شده و به گفته مدیرکل منابع طبیعی این استان تاکنون ۶ هزار هکتار از جنگلهای این استان را آلوده کرده، تدوین الگوی کشت در استان فارس و همچنین پروژه های تحقیقاتی با عنوان سامانه ماشین بینایی برای تعیین درصد شکستگی و تعداد بذرهای مختلف و اثر چند آفت کش شیمیایی علیه آفات پنبه نیز بررسی شد.