یزد - ایرنا - نماینده بافق در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از چالش‌های جدی کشور، موضوع آب و تامین نهاده‌ها است؛ از آنجا که پرورش شتر، نهاده و آب کمتری را مصرف و گوشت با کیفیتی را به بازار مصرف ارایه می‌کند جا دارد مردم بافق و بخصوص جوانان به سمت پرورش این گونه در شهرستان حرکت کنند.

محمد رضا صباغیان بافقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه شترداری با فرهنگ مردمان بافق گره خورده و پهنه لازم ایجاد شده است، جوانان با استفاده از این بستر، کار پرورش شتر و تولید گوشت را گسترش دهند.

وی ادامه داد: پهنه (شهرک) پرورش شتر در بافق ایجاد شده و یک نگاه فناورانه و نوآورانه به همراه دارد که جوانان منطقه می توانند با آب و نهاده‌های کمتر، تولید بیشتر و اشتغال ارزان‌تر و سریع‌تر داشته باشند.

وی به نقل از رئیس هیات مدیره شرکت شهرک‌های کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: ۲ شهرک در حوزه تولید ماهیان و گوشت قرمز در شهرستان بافق راه‌اندازی شده که این ۲ شهرک زمینه افزایش اشتغال، تولید بیشتر گوشت سفید و قرمز را فراهم کرده است .

وی اضافه کرد: شترداری در بافق و پرورش این حیوان به ۲ روش انجام می شود که یکی نگهداری در پرواربندی و دیگری چَرا در مرتع است که از قدیم الایام رواج داشته و هنوز هم هستند افرادی که شغل آبا و اجدادی خود را رها نکرده اند و از این بابت بسیار راضی هستند.

به گفته وی، مرتع شتری بافق از جمله ظرفیت های زیست محیطی است که به خوبی توسط بخش خصوصی شناسایی و مدیریت شده و امروز به الگویی مناسب برای کشور تبدیل شده است و مرتع برای پرورش شتر امروزه با گرانی نهادهای دامی، بسیار مقرون به صرفه تر است.

نماینده مردم ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم ، مهریز و مروست در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شتر در بخش های فقیر مرتعی چَرا می کند بنابراین باید به صورت اصولی برای آن ها برنامه ریزی داشته باشیم و جوانانی که این شغل را انتخاب می کنند باید مورد حمایت مسوولان قرار گیرند.

 نایب رئیس دوم کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بیان کرد:  شتر سازگارترین حیوان است بنا براین با توجه به اهمیت شترداری در ایجاد اشتغال و بهبود وضع اقتصادی مردم منطقه و تامین بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه، لازم است به متقاضیان از طریق تسهیلات و واگذاری زمین مساعدت شود.

صباغیان افزود: تأمین امنیت غذایی به عنوان یک موضوع جدی در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است و یکی از محورهای اصلی در حوزه تامین امنیت غذایی، توسعه شهرک‌های کشاورزی به عنوان پیشران توسعه و تسهیل در سرمایه‌گذاری و اشتغال است.

هم اینک  ۲ هزار و ۷۰۰ نفر شتر در بافق نگهداری می‌شود این شهرستان بعد از اردکان رتبه دوم پرورش این حیوان را در استان به خود اختصاص داده است و ۷۷ بهره بردار در این زمینه فعالیت دارند.

مرکز این شهرستان ۵۲ هزار نفری در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.