به گزارش ایرنا، دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) طی دیشب و امروز با برگزاری آیینهای مذهبی ارادت خود را حضرت امام موسی کاظم(ع) پدر بزرگوار حضرت فاطمه معصومه(س) نشان دادند.
حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) به همین مناسبت به صورت باشکوه آذین بندی و چراغانی شده و برنامههای متنوعی از جمله مدیحه سرایی مداحان اهل بیت و همچنین سخنرانیهای مذهبی درخصوص فضائل و ویژگیهای شخصیتی و اجتماعی دراین مکان مقدس درحال اجراست.
مردم قم در جایجای این شهر مقدس با برگزاری آیینهای جشن و سرور، میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) گرامی داشته ، بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) دختر گرامی آن امام همام میزبان قلبهای پاک و باصفای هزاران زائر، عاشق و شیفتگان خاندان اهل بیت(ع) عصمت و طهارت است که برای عرض تبریک در این اماکن مقدس گردهم آمدهاند.
مراسم جشن و سرور در مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرکه به مناسبت میلاد امام موسی کاظم(ع) درحال برگزاری است و دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) این روز بزرگ را به یکدیگر تبریک میگویند.
آیینهای مذهبی به همین مناسبت در مساجد ، تکایا، حسینیهها و دفاتر مراجع تقلید طی دیشب و امروز ترتیب یافته و علاوه بر مدیحه سرایی مداحان اهل بیت ، سخنرانان گوشه هایی از زندگانی گوهر بار آن امام همام را برای حاضران تبیین کردند.
طلاب خارجی مقیم قم نیز با برپایی آیین های جشن و سرور ، ارادت خالصانه خود را نسبت به امام موسی کاظم(ع) نشان دادند.
امام موسی کاظم (ع) در ۲۰ ذی الحجه سال ۱۲۸ هجری قمری و در برخی از منابع تاریخی در هفتم ماه صفر سال ۱۲۸ هجری قمری در روستای (اَبواء) (بین مکه و مدینه) در خانه امام جعفر صادق(ع) پیشوای ششم شیعیان و بانو حمیده دیده به جهان گشود.
این امام بزرگوار در سن ۲۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامت ایشان با سال های آخر خلافت منصور عباسی، هادی و هارون مقارن بود که امامت این امام بزرگوار به بیش از ۳۵ سال به طول انجامید.
امام موسی کاظم (ع) در علم و تواضع، مکارم اخلاق و کثرت صدقات، سخاوت و بخشندگی زبانزد عام و خاص بود به گونه ای که ایشان به صورت ناشناس به نیازمندان کمک می کرد.
پیشوای هفتم شیعیان از عابدترین و زاهدترین، فقیه ترین، سخی ترین و کریم ترین مردم زمان خود بود؛ صابر، صالح و امین از مهمترین القاب این حضرت بود، همچنین کاظم از دیگر القاب این امام معصوم بود که به خاطر تسلط بر نفس و فروبردن خشم به آن مشهور بود.
این امام همام با دانش وسیع، نشر فقه جعفری و اخلاق و تفسیر و کلام در گسترش دین اسلام بسیار تلاش کرد و ضمن پاسخگویی به شبهات، در این زمینه شاگردانی را تربیت کرد.
امام موسی کاظم(ع) به خاطر ویژگیهای اخلاقی و رفتاری و محبوبیتش در بین مردم در زندان هارون الرشید حبس شد و سرانجام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری در ۵۵ سالگی، به وسیله زهری که در زندان سندی بن شاهک به دستور هارون الرشید به آن حضرت خورانیده شد به شهادت رسید و بارگاه ملکوتی آن حضرت در کاظمین است.