به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «سایتِک دیلی»، پژوهشگران در دانشگاه فلوریدای مرکزی (UCF) دستگاهی برای هوش مصنوعی ساختهاند که شبکیه چشم را همانندسازی میکند. این تحقیقات میتواند منجر به هوش مصنوعی پیشرفتهای بشود که میتواند آنچه را میبیند فورا شناسایی کند. این فناوری میتواند همچنین در رباتها و ماشینهای خودران (خودروهای بدون راننده) استفاده شود.
این فناوری که در یک مطالعه جدید منتشرشده در نشریه ACS Nano معرفی شده است، همچنین از لحاظ طیف طول موجهایی که میبیند از ماورای بنفش تا نور مرئی و مادون قرمز، عملکرد بهتری از چشم دارد.
همچنین توانایی این فناوری برای ترکیب سه عملیات متفاوت در یک عملیات، حالت منحصر به فردی به آن میدهد. در حال حاضر، فناوری در دسترس در زمینه تصویر هوشمند همانند آنچه در ماشینهای خودران یافت میشود، نیازمند بخشهای مجزای پردازش، حفظ و حس کردن دادهها است.
محققان میگویند که این وسیله طراحی شده دانشگاه فلوریدای مرکزی از طریق یکپارچهسازی سه طرز عمل یادشده، نسبت به فناوریهای موجود بسیار سریعتر است. این فناوری همچنین صدها دستگاه را در یک «تراشه» (chip) به پهنای یک اینچ جا میدهد و از این لحاظ نیز این فناوری بسیار جمع و جور است.
«تانیا روی» استادیار بخش علوم و مهندسی مواد و از محققان اصلی این مطالعه میگوید: این تحقیق نحوه شناخت ما از هوش مصنوعی را تغییر خواهد داد. امروز همه چیز یک جزء مجزا است که روی سخت افزار متعارف کار میکند و اینجا ما این ظرفیت را داریم که محاسبات را درون حسگر با استفاده از یک دستگاه روی یک پلتفرم کوچک انجام دهیم.
این فناوری در واقع ادامه کار قبلی این گروه تحقیقاتی است که دستگاههای شبیه مغز ساخته بود و می توانست هوش مصنوعی را قادر به کار در مناطق دورافتاده و در فضا بسازد.