کرمانشاه - ایرنا - آیین پایانی همایش استانی «آسیب شناسی و نفی خشونت» با تمرکز بر فرهنگ گذشت و روحیه پهلوانی، روز چهارشنبه با حضور پژوهشگران برتر در تالار وحدت کرمانشاه برگزار شد نفرات برتر نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر موسسه فرهنگی هنری «پیغام آسمانی سروش» که مجری این طرح و برنامه بود در این مراسم گفت: این همایش که جهت هم اندیشی پیرامون موضوع خشونت است، برنامه ای بین رشته ای است بطوریکه علاقه مندان از رشته های حقوق، روان شناسی، جامعه شناسی و سایر رشته های مرتبط با امور فرهنگی می‌توانستند در آن شرکت کنند.

«محمدرضا فتحی» با اشاره به اینکه ۵۸ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که بعد از ارزیابی نهایی ۱۹ اثر برگزیده و چهار اثر به عنوان اثر کلیدی معرفی می‌شوند، افزود: این همایش در چهار محور «کنترل خشم و روحیه پهلوانی»، «مطالبه گفت و گو محور و تعامل سازنده»، «هم اندیشی صلح و سازش بین اقوام با تمرکز بر فرهنگ خون صلح» و «آیین و فرهنگ جوانمردی با تاکید بر نقش اقوام» طراحی و آثار در این محورها دریافت شد.

وی کرمانشاه را دارای فرهنگ گذشت، تمدن قوی و روحیه پهلوانی دانست و گفت: زیربسترهای بسیار خوبی در کرمانشاه وجود دارد و اگر روی ارزش های والای کرمانشاه تمرکز کنیم، راه های مقابله با خشونت آسان است.

فتحی در پایان گفت: همه مقالات جمع آوری شده و بعد از بررسی، تصحیح و ویراستاری در قالب یک مجموعه مقالات علمی چاپ و در اختیار شرکت کنندگان، مدیران فرهنگی و علاقه مندان خواهد شد.

آیین تجلیل از حاج عباس عربی، پرجمدار صلح و سازش کشور، برگزار می‌شود

معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نیز درادامه این همایش با اشاره به اینکه حاج عباس عربی زحمات بسیاری را برای گسترش و ترویج صلح و سازش در کشور انجام دادند گفت: به زودی در مراسمی از زحمات ایشان و خانواده محترمشان تجلیل و قدردانی می‌شود.

«مظفر تیموری» افزود: حاج عباس عربی یک چهره ملی و افتخار استان کرمانشاه است که باید قدردان زحمات ایشان باشیم.

وی با اشاره به اینکه کار ایشان بسیار سخت است بطوریکه همه اعضای خانواده را درگیر می‌کند در ادامه اظهار داشت: بنده اطلاع دارم که گروه هایی ممکن است ساعت ۲ صبح از سایر استان های کشور وارد منزل ایشان میشوند تا بتوانند پرونده ای را به سازش ختم کنند لذا از همسر و فرزندان ایشان که حاج اقای عربی را در این مسیر همراهی میکنند، تشکر می‌کنیم.

تیموری گذشت را واژه ای آرامش بخش توصیف کرد و افزود: گذشت که باعث آرامش قلب، روح و جسم آدمی می‌شود، یک نعمت الهی است لذا باید برای گسترش فرهنگ گذشت بیش از پیش تلاش کنیم و بدانیم که انتقام منجر به عصبانیت، خشونت، نفرت و بی خوابی می‌شود.

حاج عباس عربی، از اهالی ایل بزرگ کاکاوند شهرستان هرسین در جنوب شرق استان کرمانشاه و از پاسداران بازنشسته است؛  او از سال ۱۳۸۳ همکاری خود را با دادگستری کرمانشاه آغاز کرده و بدون دریافت حتی یک ریال، تاکنون بیش از ۴۳۸  نفر را از پای چوبه دار نجات داده و بیش از ۶ هزار پرونده نزاع قومی، قبیله‌ای، مالی و اختلافات خانوادگی را به صلح و سازش ختم کرده است.

این چهره نیکوکار البته یک چارچوب خاص هم دارد و به گفته خودش به هر پرونده‌ای ورود نمی‌کند: در پرونده‌های تعرض به نوامیس، دزدی، راهزنی و شرارت ورود نمی‌کنم و تا زمانی که از پشیمانی و توبه مقصر یا قاتل مطمئن نشوم، پیگیر سازش نمی شوم. هدف من ایجاد صلح در نزاع‌ها و اتفاقاتی است که در پی یک عصبانبت و خشم لحظه‌ای و به صورت غیرعمدی رخ داده است تا جلوی ادامه و گسترش آن را بگیرم.

در پایان این مراسم از نفرات برتر تجلیل و قدردانی شد.