به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، آتش سوزی عصر روز گذشته چندین نقطه از پایتخت و حومه را فراگرفت و دهها ساختمان مسکونی و عمومی را ویران کرد. در وینینگتون (منطقهای واقع در حومه شرق لندن) درحالی که شعلههای آتش زبانه میکشید و ساختمانهای مسکونی را یکی پس از دیگری در مینوردید، اهالی وحشتزدهای که در خیابان تجمع کرده بودند به رسانهها میگفتند تصور چنین حادثهای در خیال هم نمی گنجید.
شهردار لندن اوضاع را بحرانی توصیف و گفت که نیروهای آتش نشانی در واکنش به آتشسوزیهای وسیعی که در پایتخت جریان دارد، "تحت فشار شدیدی" بودند که پس از جنگ جهانی دوم سابقه نداشته است. صادق خان توضیح داد که این سازمان روز گذشته دو هزار و ۶۰۰ تماس دریافت کرده که در قیاس با روزهای عادی ۴ برابر بیشتر است.
وی شرایط را در حدی دشوار خواند که نیرویهای آتشنشانی از کنترل اوضاع عاجز شده بودند. شهردار لندن صبح امروز در گفت وگو با رسانهها اعلام کرد که ۴۱ ساختمان بر اثر آتشسوزی ویران و ۱۶ آتشنشان مجروح شده اند. وی افزود که برخی از آتشنشانها به دلیل "استرس گرما" به بیمارستان منتقل شده اند. صادق خان ادامه داد: این مهم است که بدانیم یکی از پیامدهای تغییرات آب و هوایی این نوع گرماهایی هستند که منجر به آتشسوزی و ویرانی میشوند.
سازمان هواشناسی انگلیس اعلام کرد که روز سه شنبه در ۳۴ رصدخانه مستقر در سراسر کشور، بالاترین رکورد گرمای هوا ثبت شده است. دمای هوا دیروز برای نخستین بار در تاریخ انگلیس به ۴۰.۳ درجه سانتیگراد رسید.
کارشناسان معتقدند که با تغییرات آبوهوایی و گرم شدن زمین، این واقعیت جدیدی در ماههای تابستان انگلیس خواهد بود. «جاناتان ترنر» کارشناس ارشد موسسه «تفکر اقتصادی جدید» در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت: هیچ چیز عجیب در مورد گرمای هوا وجود ندارد. دانشمندان در این باره به ما هشدار داده بودند که هرچه گازهای گلخانهای وارد فضا شود جهان گرمتر میشود و حوادث شدید آبوهوایی رخ خواهد داد.
سیمون کلارک، معاون وزیر دارایی انگلیس امروز به اسکای نیوز گفت که آتشسوزیها یک "علامت هشداردهنده" در مورد تأثیر تغییرات آب و هوایی هستند. وی افزود که این حوادث یادآور اهمیت مقابله با تغییرات آب و هوایی است. این یک اتفاق بیسابقه و آنچه در روزهای اخیر دیدهایم عادی نیست و یک علامت هشدار است.»
دانشمندان میگویند که انگلیس دیگر یک کشور سردسیر نیست و باید خود را برای مواجهه با تشدید گرمای هوا در سالهای آینده وفق دهد. آنها هشدار دادهاند که اگر این کشور تدابیر لازم را صورت ندهد هزاران شهروند این کشور با خطر مرگ روبرو خواهند شد و به زیرساختها خسارت های گسترده ای وارد خواهد شد.
«باب وارد» مدیر سیاست و ارتباطات موسسه گرانتهام در دانشکده اقتصاد لندن میگوید که دولت «درخواست های مکرر برای ایجاد یک استراتژی ملی دربرابر خطر گرما را نادیده گرفته است.» وی افزود: زمان آن فرا رسیده است که انگلیس، جایی که هر گونه آفتاب تابستانی به عنوان فرصتی برای بازدید از ساحل و خوردن بستنی جشن گرفته می شد، خود را به عنوان یک کشور سردسیر تصور نکند. امواج گرما و رویدادهای شدید آب و هوایی مرگبار هستند و حداقل تا ۳۰ سال آینده بدتر خواهند شد. ما باید خودمان را سازگار کرده و برای محافظت از خودمان بهتر عمل کنیم. »
اما گرنت شپس وزیر حملونقل انگلیس دیروز اعتراف کرد که بهروز رسانی زیرساختهای کشور دستکم ۱۰ سال طول میکشد.
ساعاتی پیش فعالان محیط زیست در ادامه اعتراضها به تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین، خروجی یکی از شلوغترین اتوبانهای شهر لندن (ام۲۵) را با برگزاری تجمع، مسدود کردهاند. آن ها در این حرکت اعتراضی که باعث ایجاد ترافیک سنگین شده است، پارچهنوشتههایی را حمل میکنند که روی آن جملاتی درباره ضرورت توجه به بحران اقلیمی نوشته شده است. معترضان علاوه بر اعلام رسمی وضع اضطراری، میخواهند که دولت از طریق تصویب قوانین الزامآور، افزایش روزافزون دیاکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵میلادی به صفر برساند.
این درحالیست که با تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی و افزایش بهای آن در بازارهای جهانی، انگلیس درصدد توسعه میادین نفتی و راهاندازی کارخانههای زغال سنگ برامده و بعید است تن چنین تصمیمی بدهد.
دانشمندان هشدار دادهاند که گرمایش زمین و تغییرات آبوهوایی با سرعتی بیشتر از آنچه پیش بینی میکردند در حال وقوع و جهان در مسیر فاجعه بار افزایش دمای زمین است.