علی جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عدم نیاز به خاک و در نتیجه بی نیازی به شخم و آبیاری، حذف استفاده از آفت کش ها و سموم که هزینه تمام شده تولید را افزایش داده و خاک را آلوده میکند، حذف علف هرز، کاهش مصرف آب به خصوص در مناطقی که با کم آبی مواجه هستند و افزایش ارزش غذایی محصولات هیدروپونیک نسبت به روش سنتی از جمله فواید این شیوه کشت است.
وی با بیان اینکه سطح گلخانههای صنعتی هیدروپونیک استان حدود ۲۸۹ هکتار است، اظهار داشت: مساحت کل گلخانههای استان تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۶۷۲ هکتار بوده است که هزار و ۶۵۲ بهرهبردار در این سطح شامل ۴۸۵ هکتار گلخانه و ۱۸۷ هکتار سایبان و محیط کنترل شده باغی به تولید اشتغال دارند.
وی ادامه داد: میزان اشتغال در بخش گلخانهها به صورت مستقیم سه هزار و ۸۸۰ نفر و باغ های دارای سایبان ۳۷۰ نفر و حدود ۶ هزار و ۷۴۵ نفر به صورت غیرمستقیم و فصلی است.
این مسوول در جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: این استان از نظر سطح زیر کشت گلخانه رده ۱۲ را در بین استانهای کشور دارد و میزان تولید محصولات گلخانهای آن شامل سبزی و صیفی، گیاهان دارویی، توت فرنگی، محصولات باغی گلخانهای و غیره ۶۸ هزار تن است.
جعفری گفت: در بهار امسال حدود ۱۱ هکتار توسعه گلخانه در استان محقق شده است و به طور مشخص هم اکنون در استان حدود ۶۸۳ هکتار گلخانه و محیط کنترل شده باغی داریم.
وی سطح ابلاغی توسعه گلخانههای استان در سال جاری را ۱۸۰ هکتار اعلام کرد و گفت: در صورت تامین تسهیلات مورد نیاز، هدفگذاری انجام شده اجرایی خواهد شد.
سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: تا کنون ۲۸۳ طرح با تسهیلاتی معادل هزار میلیارد تومان با مساحت حدود ۲۱۰ هکتار در استان به بانک معرفی شده و در انتظار تامین تسهیلات است.
وی گفت: در سال جاری علاوه بر توسعه سطح گلخانه ها و به خصوص گلخانههای کوچک مقیاس، به صورت ویژه احیا و فعالیت مجدد واحدهای غیرفعال و نیز ارتقای سلامت محصولات گلخانهای و تولید محصولات گواهی شده در گلخانه ها در دستور کار این سازمان است.