به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد صبور روز چهارشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برترینهای حوزه تولید قوچان در جمع خبرنگاران افزود: رقمهای متحمل به خشکی و کشت با زمان کمتر از مزایای تنوع در بذرهای گندم است.
وی بیان کرد: شاید در گذشته گندمکار باید اواخر شهریور اقدام به کشت می کرد و نیمه تیرماه برداشت محصول را انجام می داد، ولی امروز با تنوع ارقام میتواند در پاییز کشت خود را انجام و خرداد برداشت انجام دهد، لذا باید بر اساس اقلیم و نقطه جغرافیایی با کارشناسان حوزه کشاورزی مشورت کند.
صبور خاطر نشان کرد: رشد تولید و به تبع خرید گندم حاکی از آن است که قیمت مناسبی برای خرید تضمینی آن اعلام شده و کشاورزان رغبت بیشتری برای تحویل گندم به مراکز دولتی دارند.
وی با اشاره به پرداخت قسمت عمده وجه گندم کاران خراسان رضوی تصریح کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان وجه به گندم کاران استان پرداختشده و یک هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان باقیمانده است.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه گندمکاران قوچان هنوز مطالبات خود را دریافت نکردهاند چون این شهرستان جزء مناطق سرد است، گفت: نمایندگان مجلس و جهاد استان در حال پیگیری مطالبات گندم کاران از سازمان برنامه و بودجه هستند تا اعتبار مورد نیاز آنها تامین شود.
وی تاکید کرد: میانگین عملکرد گندم حدود ۴ تن بوده اما تولیدکنندگان نمونه این محصول در خراسان رضوی توانستهاند با بهرهگیری از دانش میزان عملکرد را افزایش داده و ۱۳ تن و ۸۰۰ کیلوگرم برداشت را انجام دهند.
صبور با بیان اینکه خراسان رضوی پتانسیل مناسبی بهمنظور افزایش بهرهوری، خودکفایی و تامین امنیت غذایی دارد، گفت: از ۳۳۸ هزار بهرهبردار این استان کمتر از ۴ درصد تحصیلات دانشگاهی دارند ولی از ۱۰۰ تولیدکننده برتر در مشهد ۶۱ درصد تحصیلات دانشگاهی داشتهاند که نشان میدهد سایر بهرهبرداران یا دارای فرزند تحصیلکرده بوده یا از کارشناسان فنی در بخش کشاورزی استفاده کردهاند.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار تن خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی انجامشده که در مقایسه با سال گذشته رشد بیش از ۲۰۰ درصدی داشته است.
وی هدف از تجلیل و شناسایی برترینهای حوزه کشاورزی را فراهم کردن یک کانون یادگیری و مدرسه تخصصی برای کشاورزان و بهرهبرداران دانست و خاطر نشان کرد: آموزش میتواند فاصله تولید بین کشاورزان و میانگین تولید در هر شهرستان را به یکدیگر نزدیک کرده و بهرهوری در سطح مزارع را افزایش و کشاورزی اقتصادی به وجود آورد.
گفتنی است در این مراسم از ۲۴ تولیدکننده برتر حوزههای ترویج، باغبانی، زراعت، امور دام، منابع طبیعی، آبوخاک، تعاون روستایی و عشایری شهرستان قوچان به نمایندگی از ۵۱ تولیدکننده برتر تجلیل به عمل آمد.
شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد.