به گزارش ایرنا، در آیین اختتامیه این جشنواره که روز چهارشنبه برگزار شد بیش از ۱۲۰ نفر در رشته هنرهای تجسمی،ادبی،هنرهای نمایشی،فیلم،موسیقی و رسانه های دیجیتالی با هم رقابت کردند.
این جشنواره در ۲ بخش مسابقه (هنر های تجسمی، ادبی، موسیقی، هنر های نمایشی، فیلم و رسانه های دیجیتال) و نمایشگاه (صنایع دستی) جهت شرکت افراد دارای معلولیت و افراد غیر معلول (با موضوع معلولیت) برگزار شد.
۱۴ نفر با ۲۵ اثر در بخش آثار ادبی، ۵۴ نفر با ۱۳۳ اثر در بخش هنرهای تجسمی،چهار نفر با چهار اثر در بخش هنرهای نمایشی،۱۲ نفر با ۲۱ اثر در بخش رسانه های دیجیتال،سه نفر با سه اثر در بخش فیلم کوتاه و ۳۶ نفر با ۲۰ اثر در بخش موسیقی در مجموع تعداد ۲۰۶ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
اهداف برگزاری این جشنواره کشف و پرورش استعدادهای افراد دارای معلولیت در حوزه های فرهنگی- هنری، تلاش برای حضور فعال افراد دارای معلولیت در عرصه های فرهنگی- اجتماعی،تلاش به منظور پذیرش معلولیت به عنوان تنوع بشری با استفاده از ظرفیت های فرهنگی- هنری،ترغیب افراد غیرمعلول به توجه بیشتر به موضوعات حوزه معلولان، طرح و برجسته سازی مسائل حوزه معلولان با استفاده از ظرفیت های هنری، حمایت از افراد مستعد و توانمند و توجه به مقوله هنر و معلولیت از دیدگاه های مختلف روانشناسی، سیاست، جامعه شناسی، هنر، رسانه و غیره از طریق برگزاری نشست های علمی و کارگاههای آموزشی است.
به تمامی افراد و گروههای راه یافته به مرحله نهایی گواهی حضور اهدا و به سه نفر برگزیده هر بخش از سوی هیات داوران تندیس، جایزه نقدی و لوح سپاس اهدا شد.
در پایان مراسم نشست تخصصی هنرمندان و صاحب نظران هنر و معلولیت در تالارپذیرایی قصر بیتا برگزار شد.
این جشنواره با همکاری و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل بهزیستی استان کردستان برپا شده و امروز با معرفی نفرات برتر این جشنواره با حضور استان های کردستان، کرمانشاه،همدان و ایلام در تالار پذیرایی قصر بیتا قروه برگزار شد و امید است که برپایی این جشنواره،گامی در راستای توسعه توانمندی های فرهنگی- هنری افراد دارای معلولیت باشد.
جشنواره فرهنگی هنری معلولین زاگرس از اسفند ماه سال ۱۴۰۰ با رایزنی انجمن معلولین باران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شروع به کار کرد.
این جشنواره با همکاری و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل بهزیستی استان کردستان برپا شده و جلسات اولیه با حضور نماینده هایی از ادارات نام برده و انجمن معلولین باران برگزار شد.
رونمایی از پوستر و ارائه شیوه نامه و فراخوان در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه سال جاری در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان توسط مدیر کل های ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهزیستی انجام شد.
انجمن باران شهرستان قروه در سال ۱۳۷۹ فعالیت های خود را آغازکرد و توانست در سال ۱۳۸۳ مجوز فعالیت های خود به عنوان یک بخش خصوصی را از فرمانداری دریافت کند اکنونانجمن معلولین باران با گذشت ۱۵ سال از آغاز به کار خود با سه هزار و ۵۰۰ عضو فعال یکی از فعال ترین نهادهای خصوصی کشور است.
قروه ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.