به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل محبی پور عصر چهارشنبه در همایش علمای اهل سنت و شیعه استان فارس در لارستان افزود: اکنون مساله وحدت شیعه و سنی در منطقه جنوب فارس و حتی تاکید بر آن تا حدودی موضوعی تکراری شده و باید بتوان از این رهگذر و به صورت کاربردی تر و برنامه ریزی اصولی به سمت توسعه و پیشرفته همه جانبه منطقه گام برداشت.
وی یادآور شد: علما، اندیشمندان، بزرگان، نخبگان و ذی نفوذان اجتماعی و معتمدین، ائمه جمعه وجماعات شیعه و سنی در مناطق جنوبی این استان به عنوان ناظران امین، مانع از ایجاد خدشه و انحراف در مسیر وحدت اصیل و مثال زدنی اهل تشیع و تسنن در منطقه شوند.
وی تصریح کرد: برای تحقق این مهم البته باید چند مولفه مهم در دستور و اولویت هم مسئولان و متولیان امور اجرایی و هم خواص جامعه اعم از شیعه و سنی در این منطقه به طور جدی قرار گیرد.
محبی پور یادآور شد: مرحله نخست شامل سطح راهبردی است که از رهگذر و به پشتوانه این وحدت اصیل در منطقه و با حضور همه علما، اندیشمندان، خواص و نخبگان شیعه و سنی و مغزهای متفکر این دو طیف و با تشکیل یک اتاق فکر مسیرها و شاخص های توسعه ای در حوزه های مختلف اعم از سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و سایر مولفه های دخیل در امر توسعه را همراه با یک برنامه عملیاتی تبیین و ترسیم کنند.
وی یادآور شد: گام و سطح دوم در این راستا هدایتگری است که انجام این مهم هم باید بیشتر از سوی خواص، علما و اندیشمندان هر دو طیف باشد و در حقیقت باید خروجی سطح راهبردی و گام اول در این سطح دوم محقق شود و با جریان سازی، سایر اجزای جامعه و گروه های مردمی را در مسیر و حرکت های امیدبخش و پیشرفت منطقه همراه کنیم.
محبی پور تاکید کرد: همچنین گام سوم در این راستا سطح نظارتی بر موضوع وحدت شیعه و سنی در منطقه است که البته رسالت و وظیفه مسئولان، نخبگان، متنفذین و خواص شیعه و سنی هم در تحقق این مهم بسیار سنگین است و باید به عنوان ناظران امین و با بررسی فرآیندهای مختلف توسعه ای از ایجاد هرگونه خدشه و موانع و انحراف در این مسیر و وجود وحدت اصیل و الگو در منطقه جنوب فارس جلوگیری کنند.
معاون استاندار فارس تصریح کرد: حفظ وحدت یک ضرورت و تاکید دینی و ملی است و دولت و مجموعه مدیریت اجرایی استان هم با همه توان و به صورت ویژه از این موضوع حمایت خواهد کرد.
محبی پور یادآور شد: مردم دیار لارستان بزرگ و شهرستان های جنوبی فارس اعم از شیعه و سنی سالهاست که با درک و بینشی عمیق و به معنای واقعی کلمه بر ضرورت حفظ و تقویت وحدت و همگرایی، زندگی مسالمت آمیز و با دوری از کینه ورزی های بیهوده و منازعات مذهبی در کنار همدیگر هستند.
معاون استاندار فارس افزود: این وحدت مثال زدنی در میان اهل تشیع و تسنن مناطق جنوبی فارس که برادرانه و با نفی تفرقه و تمرکز بر مشترکات دینی، ملی و اسلامی و انسانی می تواند به عنوان الگویی تمام عیار مبنای حرکت وحدت بخش در دیگر جاهای کشور قرار گیرد.
وی تاکید کرد: باید مراقب بود و اجازه ندهیم که برخی اختلاف نظرها، اختلاف سلیقهها و گاه کینههای شخصی و غرض ورزیها سبب بروز تفرقه میان برادران اهل تشیع و تسنن شود و ما هم با جدیت شرایط را برای حرکت های وحدت آفرین در منطقه پیاده خواهیم کرد.
محبی پور برگزاری چنین همایش هایی با حضور علما و اندیشمندان و نخبگان و لسوزان از شیعه و سنی در استان فارسس را یک ضرورت اجتناب ناپذیر در شراط کنونی برای عبور از مشکلات و تنگناها و حرکت در مسیر پیشرفت و توسعه منطقه در سایه وحدت و همدلی دانست.
وحدت شیعه و سنی در استان پهناور فارس و مناطق و شهرهای جنوبی آن به ویژه لارستان به عنوان نخستین خاستگاه حکومت اسلامی نه تشریفاتی، تئوری، از روی زور و تحمیلی بلکه مصداقی عینی، عملی برپایه مشارکت درونی و بر اساس اعتقادات و فرهنگ غنی و سرشار مردمان فهیم این سامان اعم از شیعه و سنی است.
مردم شهرستان های جنوبی فارس سالهاست که با درک و فهمی عمیق و بینشی ستوده از معنای حقیقی دین و ضرورت و اهمیت والای وحدت، زندگی مسالمت آمیز و دوری از کینه ورزی های بیهوده و منازعات مذهبی، الگویی تمام عیار و شاخصی مثبت در پیاده سازی مفاهیم و ارزش های واقعی اسلامیت ناب محمدی شده اند.