رضا شهمرادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: تصفیه خانه های موجود در شهرک ها و نواحی صنعتی استان ۱۱ واحد بوده و با ظرفیت ۶ هزار و ۲۱۵ متر مکعب در شبانه روز فعالیت دارد.
به گفته وی اکنون در استان گلستان ۸۱۶ واحد با ظرفیت اشتغال برای ۱۵ هزار و ۳۸۸ نفر در سطح ۳۷۰ هکتار و سرمایه گذاری اولیه ۲۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در شهرک ها و نواحی استان وجود دارد که از این تعداد ۶۲۶ واحد فعال است.
وی در حوزه سرمایه گذاری برای افزایش ظرفیت تصفیه خانه ها در شهرک ها و نواحی صنعتی استان، گفت: از محل سفر رییس جمهور به استان در اسفند ماه پارسال، اعتبار بسیار خوبی برای توسعه تصفیه خانه ها در شهرک ها مصوب شد.
وی بیان کرد: با این اعتبار مصوب در سفر و تامین اعتبار از سایر منابع، درصد برخورداری واحدهای صنعتی با احداث طرح های جدید تصفیه خانه به بیش از ۹۵ درصد افزایش می یابد.
شهمرادی خاطر نشان کرد: با جذب این اعتبارات در آینده نزدیک ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب با اجرای طرح های توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهرک ها و نواحی صنعتی گنبدکاووس، آقچلی و احداث تصفیه خانه آزادشهر و کردکوی به بیش از هفت هزار و ۶۰۰ متر مکعب در شبانه روز افزایش یافته و معضلات واحدهای صنعتی در این مناطق برای فعالیت حل می شود.
وی اضافه کرد: امسال هزینه خرید برخی از اقلام و تجهیزات در طرح های توسعه ای فعلی تصفیه خانه ها شامل مدول دوم تصفیه خانه گنبد کاووس، آقچلی و مدول اول آزادشهر، حدود ۱۲۰ میلیارد ریال از محل سفر رییس جمهور به استان در نظر گرفته شده است.
شهمرادی گفت: پیمانکار این طرح ها انتخاب شده و در مرحله خرید اقلام بر اساس قرارداد فی مابین است و مدت پیمان هم حداکثر ۳ ماه خواهد بود که پس از آن نیز عملیات اجرایی طرح های توسعه تصفیه خانه های گنبد و آقچلی آغاز می شود.
در سفر رییس جمهور به گلستان در اسفندماه پارسال، ۴۰۰ میلیارد ریال برای ایجاد زیرساخت ها شهرک های صنعتی و ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل تصفیه خانه های فاضلاب شهرک های صنعتی در گنبدکاووس و آزادشهر مصوب شده است که در طرح ۲ الی سه ساله این اعتبار به استان اختصاص می یابد.
هم مرز بودن گلستان با ترکمنستان و فراهم بودن زمینه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق زمینی و ریلی، افزون بر ۱۰۰ کیلومتر ساحل خزر و خلیج گرگان و نزدیک بودن به بنادر امیرآباد بهشهر و نوشهر مازندران، فعالیت گمرک مرزی اینچهبرون و فعالیت فرودگاه بین المللی گرگان و کلاله از جمله ظرفیت های زیرساختی این استان است که می توان در آینده سرمایه گذاری در بخش صنعت با افزایش زیرساخت ها ، شتاب داد.
مطابق گزارش شرکت شهرک های صنعتی گلستان، در این استان ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی اترک با وسعت بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار فعالیت دارد.
استان گلستان با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی بوده و سرمایه گذاری حوزه های خدمات و صنعت در رتبه های بعدی قرار دارد.