قزوین -ایرنا- مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت:آمار ولادت و ازدواج در استان روند نزولی پیدا کرده که یک خطر جدی و بحران زا برای آینده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کبری علیخانی روز پنجشنبه در نشست حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان قزوین افزود: مقام معظم رهبری از حدود سال ۹۲ تذکراتی را در حیطه جمعیت داده و ۵۵ بار تذکر ممتد در این خصوص داشته اند چون موضوع کاهش نرخ جمعیت از خطراتی است که باید جدی گرفته شود.

وی افزود: اگر نجنبیم این معضل در آینده قابل علاج نیست چرا که پنجره جمعیتی در بعضی استان ها در حال بسته شدن است.

این مسوول اظهار داشت: نرخ رشد جمعیت در کشور از سال ۶۵ روند نزولی داشته و تعداد موالید کاهش یافته و روند سالخوردگی جمعیت کاملا مشهود است.

علیخانی افزود: سالخوردگی جمعیت، مشکلات عدیده ای را در پی دارد که از جمله آنها فروپاشی نظام تامین اجتماعی و کمبود نیروی انسانی جوان و کارآمد است.

وی همچنین گفت: روند سالخوردگی در استان ها نیز مشهود است که بیشترین نرخ سالخوردگی و کمترین میزان باروری متعلق به استان گیلان می باشد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین همچنین اظهار داشت: کشورهای همسایه ایران، نرخ رشد جمعیتی خوبی دارند ولی در کشور ما چنین نیست که همین موضوع ما را با چالش های زیادی در آینده روبرو خواهد ساخت.

وی افزود: علل کاهش رشد جمعیت شناسایی شده که یکی از آنها سقط جنین است، به عنوان نمونه حدود ۳۷۰ هزار سقط جنین سال ۹۹ در کشورمان به ثبت رسیده است.

علیخانی با بیان اینکه نرخ طلاق در استان قزوین رو به افزایش است، افزود: آمار ولادت و ازدواج در استان روند نزولی دارد و  نرخ باروری استان پایین بوده و نرخ کاهنده را داشته ایم.

این مسوول افزود: تا بسته شدن پنجره جمعیتی ۶ سال فرصت داریم و بُعد تغییر نگرش و فرهنگ سازی مهمترین عامل در خروج از این بحران است.

علیخانی همچنین افزود: ۲۱ مانع فرزندآوری در مجلس شناسایی و برای آن قانون تصویب شده است که این قانون عام الشمول بوده و از سوی رییس جمهور بیستم مهر ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه قانونی جوانی جمعیت یک سیستم جامع به هم پیوسته است، افزود: نباید فراموش کنیم در ریشه یابی کاهش نرخ جمعیت، مهمترین عامل اصلی فرهنگ سازی، تغییر نگرش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم است.

علیخانی درباره منابع بودجه قانون جوانی جمعیت، گفت: چهار منبع بودجه جاری، بودجه اختصاصی قانون، بودجه اختصاص یافته به اجرای مواد مرتبط و بودجه اختصاص یافته به شورای اجتماعی کشور در این رابطه تعیین شده است.