بوشهر-ایرنا - مدیر دفتر خدمات ارزی و مالی سازمان توسعه تجارت ایران و دبیر کمیته اقدام ارزی گفت: رفع موانع ایفای تعهدات ارزی از اولویت‌های وزارت صنعت،معدن و تجارت است که در این راستا تصمیم‌های خوبی برای صادرکنندگان لحاظ شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود اسکندری روزپنجشنبه در نشست کمیته اقدام ارزی استان افزود: در حوزه خدمات فنی مهندسی مقرر شده پروژه‌های اجرا شده در قالب قراردادهای دی.اُ.تی و ایی.پی.سی.اف ایفای تعهدات ارزی آنها بعد از اجرا پروژه و دریافت پول از کارفرما باشد.

وی بیان کرد: در موضوع بلوکه شدن پول صادرکنندگان چنانچه این مهم در اثر شرایط تحریمی باشد با ارائه موضوع به شورای عالی امنیت ملی و در یک کمیته خاص مشابه کمیته اقدام ارزی شرایط لحاظ می شود تا از شمول  رفع تعهدهای ارزی خارج شوند.

اسکندری ادامه داد: در ارتباط با موارد که پول صادرکنندگان به دلیل فوت طرف خارجی با کلاهبردی بلوکه شود نیز شرایطی فراهم شده تا چنانچه دادگاه صالح کشور هدف این موضوع را اعلام و وزارت خارجه نیز آن را تایید کند از رفع تعهد ارزی مستثنی می‎شوند.

وی اظهار کرد: در یک مصوبه نیز مقرر شده شرکت هایی که درخارج از کشور پول های خود را به صرافی ها دادند و مورد کلاهبرداری قرار گرفتند بازه زمانی ۹ ماهه به آنها داده شده بتوانند مسائل و موانع رسیدن به منابع ارزی خود را برطرف کنند.

اسکندری افزود: در موضوع فعالیت صادراتی شرکت‎‌ها پیرامون ارزش و قیمت پایه صادراتی نیز تلاش‎هایی در حال انجام است تا مصوبه‌هایی برای تسهیل در ایفای تعهدات ارزی آنان محقق شود.

وی یادآور شد: همه کشور باید دست به دست هم دهند تا موانع و مشکلات فراروی صادرکنندگان بویژه در رفع تعهدات ارزی برطرف شود.

اسکندی ادامه داد: باید شرایط به نحوی باشد که جریان برگشت ارز به کشور فعال باشد و نیازهای ارزی کشور نیز بخوبی تامین شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اتاق‌های بازارگانی و تعاون  تعامل بسیار خوبی با کمیته ارزی دارند .


احیاء تعاونی مرزنشینان ۵۰ درصد جمعیت بوشهر را منتفع کرد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: احیاء تعاونی مرزنشینان در این استان و رفع تعهدات ارزی آنان ۵۰ درصد جمعیت بوشهر را منتفع کرده است.

مهدی صفوی افزود: محصولات پتروشیمی، خرما، آبزیان، موادمعدنی از جمله ظرفیت های شاخص صادرات استان بوشهر هستند که در بخش پتروشیمی در زمینه تامین مالی و وجود زیرساخت از شرایط لازم برخوردار هستند.

صفوی افزود:  سالانه بیش از ۱۶۰ هزار تن انواع خرما در استان بوشهر تولید می شود  و در تولید آبزیان نیز همواره استان رتبه نخست یا دوم کشور بوده است.

وی عنوان کرد: در حوزه آبزیان و موادمعدنی ظرفیت های خوب و قابل توسعه ای در حوزه صادرات وجود دارد  که باید حمایت لازم از این بخش صورت گیرد تا در حوزه صادرات مسائل و مشکلات فراروی صادرکنندگان به حداقل برسد.

صفوی ادامه داد: بندر دیر نیز یکی از مبادی مهم کشور برای صادرات به قطر است که باید نگاه ویژه‌ای از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری به این بندر شود.

وی عنوان کرد: در ارتباط با صادرکنندگان خرد در استان بوشهر نیز انتظار است تا حمایت ویژه با هدف ترغیب بیشتر آنان به صادرات انجام شود.