به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی رنگرونا شامگاه پنجشنبه در نخستین جلسه میز توسعه صادرات محصول زیتون کشور برگزار شد، به درخواست های متعدد از استان های مختلف برای توسعه صادرات محصول زیتون کشور اشاره کرد و افزود: زنجان به عنوان استان پیشرو در توسعه کشوری محصول زیتون انتخاب شده است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان و رییس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان، با اشاره به اینکه میزان تولید و مصرف محصول زیتون در کشور به صورت تقریبی به یک اندازه است، افزود: برنامه ریزی برای افزایش تولید در آینده از ضرورت بالایی برخوردار است.
رنگرونا با اشاره به رایزنی های صورت گرفته با تجار، صادرکنندگان و تولید کنندگان محصول زیتون در کشورهای ترکیه، یونان و اسپانیا، به منظور استفاده از تجارب آنها گفت: این سه کشور عمده تولید کنندگان زیتون در دنیا بوده و صادرات بسیار بالایی دارند.
وی استفاده از تجارب این کشورها در تولید، صادرات، اصلاح روش، اصلاح الگوی برداشت، گذر از تولید سنتی به صنعتی، فرآوری کنسرو و روغن کشی را از جمله مواردی که باید در آینده برای افزایش تولید صادرات کشور لحاظ شود، عنوان کرد.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه با توجه به نبود مازاد تولید زیتون در کشور، صادرات نیز صورت نمی گیرد، اظهارداشت: از همین رو باید با یک برنامه ریزی، در جهت افزایش سطح زیر کشت الگوی کشت، اصلاح ارقام و روش های تولید محصول به ویژه در بخش کنسرو و روغن کشی و در نهایت برنامه ریزی حضور در بازارهای جهانی حرکت کرد.
رنگرونا با تاکید بر اینکه باید به صورت فاز بندی شده و با وجود یک برنامه منسجم به سوی افزایش تولید و در نهایت صادرات محصول زیتون گام برداشت، تصریح کرد: در همین راستا تعامل با هر سازمان و نهاد مرتبط برای تولید و اصلاح روش تولید میتواند مثمر باشد و باید به سمت پر کردن ظرفیت خالی در تولید صنایع محصول زیتون حرکت شود.
کاهش قیمت تمام شده محصول زیتون برای حضور موفق در بازارهای جهانی ضروری است
مشاور عالی استاندار زنجان نیز با اشاره به اینکه داده های ما باید در جهت تولید زیتون تبیین شده و نواقص کار برطرف شود، گفت: در تولید و صادرات محصول زیتون قیمت رقابتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مجید خشنود با تأکید بر لزوم افزایش بهره وری در تولید محصول زیتون و توجه به کیفیت در تولید آن برای حضور و رقابت در بازارهای جهانی،تصریح کرد: میز توسعه کشوری محصول زیتون می تواند موضوع افزایش بهره وری را در دستور کار ویژه خود قرار داده و آن را دنبال نماید.
وی با بیان اینکه میز توسعه صادرات می تواند با تشکیل کمیته تخصصی روغن و کنسرو موضوعات را به صورت تخصصی در راستای حصول نتیجه موثر دنبال نماید، ابراز کرد: قیمت تمام شده محصول زیتون باید کاهش پیدا کرده تا بتوانیم در بازارهای جهانی با موفقیت حضور پیدا کنیم.
مشاور عالی استاندار زنجان با اشاره به اینکه در شیوه استخراج روغن زیتون باید به سوی افزایش بهرهوری حرکت شود، گفت: تولید با کیفیت و بهره وری از اهمیت بالایی برخوردار است.
امیرعلی مسیبی معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان نیز با اشاره به تشکیل میزهای کشوری و استانی از چند سال قبل در سازمان توسعه تجارت ایران با هدف تفویض برخی اختیارات به استان ها، گفت: استان زنجان با وجود درخواست استان قزوین موفق شد تا میز توسعه صادرات محصول زیتون را از آن خود نماید که باید با یک برنامه ریزی منسجم به سوی تولید و صادرات این محصول گام برداشت.
عبدالله جعفری معاون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز به آمار تولید زیتون در استان زنجان و کشور و نیز مصرف زیتون در کشور در بخش های مختلف اشاره کرد و گفت: مقدار تولید و مصرف این محصول در کشور به هم نزدیک بوده و مازاد تولیدی برای صادرات وجود ندارد و از این رو باید به سمت افزایش تولید حرکت کرد.
محمدرضا کردلو عضو و مشاور عالی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان نیز با اشاره به مشکلات تولید زیتون در 2 بخش کنسروی و روغن زیتون، اظهار کرد: در این بخش با توجه به مشکلات زیست محیطی در بخش کنسروی ، راه اندازی استخرهای تبخیری و یا تجمیع سازی واحدها با ایجاد شهرک های کشاورزی و یا صنعتی پیشنهاد می شود..
در ادامه نمایندگان دستگاههای دولتی و بخش خصوصی نیز به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که از آن جمله میتوان به افزایش میزان سطح زیر کشت تولید زیتون، حضور در بازارهای جهانی، رقابت با کشورهای اصلی تولیدکننده این محصول، استفاده از تجارب کشورهای موفق و برگزاری همایش های جهانی و آموزش و ... اشاره کرد.