مشهد-ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر تسهیل شرایط اخذ تسهیلات بانکی برای شرکتهای دانش‌بنیان گفت: سخت‌گیری‌ها و مصائب موجود در مسیر اخذ تسهیلات بانکی از سوی شرکت‌های دانش بنیان، نگرانی مهاجرت افراد در این حوزه را به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی افزود: موضوع تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان یکی از دغدغه‌های جدی در این عرصه است. آن هم در بزنگاهی که خبرهای نگران‌کننده از افزایش مهاجرت این شرکت‌ها و سرمایه‌های فکری آن‌ها مطرح می‌شود.

وی اظهار داشت: با عنایت به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تولید دانش بنیان، هم اکنون موضوع تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان مورد توجه است؛ امروز در پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها به عنوان یکی از روش‌های تامین مالی، شاهد مطالبه سند به منظور ضمانت تسهیلات هستیم. در واقع هیچ بانکی به سرمایه‌های حاصل از اندیشه افراد تسهیلات ارائه نمی‌کند و این نقیصه هجرت نخبگان را تشدید می‌ کند.

رییس اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد با توجه کافی به فعالان واقعی این بخش، زمینه فعالیت در عرصه دانش بنیان فراهم و موانع موجود در این مسیر مرتفع شود.

شافعی در بخش دیگری از  این نشست با اشاره به اهمیت موضوعات مرتبط با محصول زعفران و رفع موانع موجود در حوزه صادرات این محصول گفت: ضروری است در جلسه ویژه‌ای با حضور استاندار خراسان رضوی، مسائل و مشکلات موجود در مسیر تولید و صادرات این محصول بررسی شود. سیاست‌گذاران باید متوجه خطری باشند که در زمینه کاهش صادرات این محصولات وجود دارد.

وی با انتقاد از بی‌توجهی به راه‌اندازی صنایع تبدیلی محصول زعفران بیان کرد: در مسیر تولید و صادرات زعفران، تنها به زیباسازی بسته‌بندی‌ها توجه شده و کمتر کسی به اقدامی اساسی در حوزه فرآوری محصول و کسب ارزش افزوده ناشی از آن توجه نموده است.

شافعی ادامه داد: در موضوع راه اندازی صنایع تبدیلی زعفران نیز اقدام قابل ملاحظه ای مشاهده نکرده ایم. این غفلت‌ها باعث شده تا زعفران با ارزش افزوده واقعی آن صادر نشود و ما به عنوان کشور دارای مزیت در این محصول، از سود واقعی و سرشار این حوزه، بهره‌ای نبریم.

وی ادامه داد: در بعضی کشورها، محصولات غذایی یا آرایشی و بهداشتی عرضه می شوند که زعفران یکی از مواد پایه تولیدی آن‌هاست و به واسطه فرآوری‌های انجام شده بر روی آن، ارزش افزوده‌ای ۵ تا ۷ برابری در قیاس با محصولات مشابه دارد.

شافعی اذعان کرد: فعالان حوزه زعفران باید تدبیری در این زمینه بیاندیشند و فکری نو دراندازند. امروز اکثر بهره برداران محصول زعفران، روستاییان و قشر ضعیف جامعه هستند و لازم است تا در راستای کسب ارزش افزوده بیشتر از این محصول، توجه ویژه‌ای به آن صورت گیرد و تصمیماتی اساسی در جلسه‌ای ویژه برای این محصول اخذ شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از سخنانش به برخی اخبار و اتفاقات اقتصادی مهم کشور اشاره و بیان کرد: در حال حاضر با توجه به برگزاری اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه، کشورمان در کانون توجه منطقه و دنیا قرار گرفته است و امیدواریم این اجلاس، نتایج مطلوبی برای اقتصاد ایران در پی داشته باشد.

وی با بیان اینکه حضور رییس جمهور در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن  به فال نیک گرفته می‌شود، گفت: پس از چندین سال شاهد حضور رییس قوه مجریه در این مراسم و اخذ تصمیماتی مطلوب از سوی ایشان بودیم که این امر نشان دهنده توجه ویژه به بخش صنعت و معدن است.