«علی علیزاده» روز پنجشنبه در نشست با جمعی از اصحاب رسانه این شهرستان افزود: به ویژه اصحاب رسانه شهرستان باید عامل تزریق روحیه و امید به اهالی باشند تا این همگرایی بیش از پیش تقویت شود.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه به چه میزان از ظرفیت نمایندگان ادوار گذشته بهره گرفته است، بیان کرد: در روزهای ابتدایی شروع کارم به عنوان نماینده مردم، تشکیل جلسه با نمایندگان ادوار گذشته را درخواست کردم اما برخی از آنان استقبال نکردند.
وی با بیان اینکه با برخی از آنان جلسه هماندیشی داشته، اظهار داشت: به غیر از «سیدمصطفی سیدهاشمی» که ارتباط مان تلفنی بوده، با بقیه از نزدیک گفتوگو کردهایم.
«علیزاده» با بیان اینکه طی همین دو سال گذشته پیگیریهایش در مورد آزادراه مراغه – هشترود به نتیجه مطلوب رسیده، اظهار داشت: تکمیل این پروژه به توسعه مراغه کمک میکند و در همین دوسال به اندازه ۱۰ سال گذشته روی این پروژه کار شده است.
وی با تاکید بر اینکه تخصیص اعتبار قبل از دوره نمایندگی وی قطرهچکانی بود، بیان کرد: بیشترین میزان اعتبار برای تکمیل این پروژه طی دو سال گذشته با سفارش و نظر مثبت استاندار آذربایجانشرقی از سوی قرارگاه خاتمالانبیا تخصیص یافته و ۶۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات سفر رئیسجمهوری به این پروژه تزریق میشود.
«علیزاده» با بیان اینکه اعتبار مربوط به کنسرسیوم بانکی به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان هنوز به این پروژه تزریق نشده، اضافه کرد: برخی از مراغهایها نیز در سطح ملی در این خصوص مشارکت کردند که قابل قدردانی است.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر: اگر همگرایی مراغهایها در سطح ملی به مانند آزادراه مراغه - هشترود در سایر موارد نیز شکل بگیرد، روند توسعه شهرستان تسریع میشود
وی همچنین با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی کارهای زیادی به سرانجام رسیده، بیان کرد: امسال برای اولینبار دانشجوی پزشکی و کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی پزشکی در دانشکده علوم پزشکی مراغه پذیرش، و عملیات اجرایی بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نیز آغاز میشود.
وی ادامه داد: درخواست احداث بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مراغه طی سال ۱۳۹۲ مورد قبول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته اما در کمیسیون ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه مطرح نشده بود.
«علیزاده» بیان کرد: مجوز ماده ۲۳ این بیمارستان را پس از پیگیریها و تلاشهای متعدد در دولت گذشته اخذ، و موافقت تامین اجتماعی برای تقبل کردن هزینه احداث ۱۵۰ تختخواب در این مرکز درمانی را کسب کردیم تا بیمارستان با ۵۰۰ تختخواب احداث شود.
وی با اشاره به اینکه نیاز به این بیمارستان در شرایط کرونا به شدت احساس شد، اضافه کرد: این بیمارستان علاوه بر رفع نیازهای درمانی شهرستان در زمینه ایجاد اشتغال نیز موثر خواهد بود.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مورد محل احداث بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی نیز اضافه کرد: زمین بیمارستان باید تاییدیه برخی از سازمانها از جمله سازمان پدافند غیرعامل را بگیرد و بر همین اساس اطراف دانشگاه مراغه مناسب تشخیص داده شد.
«علیزاده» با اشاره به اینکه احداث این بیمارستان حداقل چهار هکتار زمین نیاز دارد، بیان کرد: این دانشگاه اکنون ۸۰ هکتار زمین دارد که چهار هکتار از آن را به ازای ۶۰ هکتار زمین معوض در مکان دیگر درخواست کردیم که مورد موافقت وزیر علوم و رییس دانشگاه قرار گرفت اما برخی افراد در مقابل آن مقاومت کردند.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر: عملیات اجرایی بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی مراغه در زمین دیگری در همان حوالی دانشگاه آغاز میشود
به گفته وی این بیمارستان در زمین دیگری در همان حوالی احداث خواهد شد و عملیات اجرایی آن به زودی آغاز میشود.
وی به پیگیریهایش در مورد حل مشکلات دانشگاه مراغه نیز اشاره و بیان کرد: دو دانشکده دانشگاه مراغه با اجرای طرح آمایش حذف شده بود که پیگیریها در سطح ملی نتیجه داد و این دانشگاه اکنون در حال توسعه است.
وی همچنین با بیان اینکه اعتبار سال جاری دانشگاه کم بود و با آن اعتبار نمیتوانست سرپا بایستد، اظهار اشت: خوشبخانه با حضور موثری که به عنوان نماینده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کمیسیون تلفیق مجلس داشتم، اعتبار سال جاری این دانشگاه به میزان ۷۰ درصد افزایش یافت.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در پاسخ به سوالی در خصوص غیرفعال شدن مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه پس از الحاق آن به دانشگاه بیان کرد: مراغه را در سطح ملی و بینالمللی با رصدخانهاش میشناسند و فعالیت مرکز تحقیقات نجوم هم بسیار مهم است و بر همین اساس امیدواریم این مرکز در آینده استقلال خودش را بازیابد.
نماینده مجلس: فشارها و تلاشها برای استقلال دوباره مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه نتیجه خواهد داد
«علیزاده» تصریح کرد: این مرکز پیش از انتخاب بنده به عنوان نماینده مردم در دانشگاه ادغام شده بود و استقلال آن را پیگیری خواهم کرد؛ اگرچه وزیر علوم میگوید که امکانپذیر نیست اما شکی ندارم که فشارها و پیگیریها نتیجه خواهد داد.
پل «تازهکند» مراغه سوم و چهارم مرداد تعریض میشود
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سوم و چهارم مردادماه قطارهای عبوری از روی پل تازهکند مراغه در سایه پیگیریها در سطح ملی لغو شده تا عملیات تعریض این پل پس از ماهها تاخیر اجرا شود.
«علیزاده» با بیان اینکه جاده مراغه – هشترود در محل عبور از زیر این پل چهاربانده میشود، اظهار داشت: پل چکان هم با تلاشهای فراوان مسئولان امر تعریض شده و به زودی با حضور معاون وزیر راه، احداث یک باند دیگر از پل چکان تا سهراهی داشآتان آغاز میشود تا ۴۰ کیلومتر از مسیر مراغه - هشترود که حادثهخیزترین مسیر بین دو شهرستان است، چهاربانده شود.
نماینده مجلس: امسال ۴۰ کیلومتر از مسیر مراغه - هشترود چهاربانده میشود
منطقه ویژه اقتصادی برای توسعه مراغه حیاتی است
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی با وجود دارا بودن مصوبه مجلس طی سالهای گذشته عملیاتی نشده، بیان کرد: عملیاتی کردن این منطقه برای توسعه شهرستان مهم و حیاتی است.
«علیزاده» به مشکلات پیشروی عملیاتی کردن منطقه ویژه اقتصادی مراغه اشاره و بیان کرد: از یک سو در شهرستان ۵۰ هکتار زمین خالی و ملی وجود ندارد و از سوی دیگر نیز تامین زیرساختها برای سرمایهگذاری بخش خصوصی دشوار است.
وی ادامه داد: بر همین اساس به سراغ شرکتهای دولتی از جمله «ایدرو» رفتیم و در موقعیتی از وزیر اقتصاد نیز دستور لازم را گرفتیم؛ اکنون مراحل اداری برای سرمایهگذاری این شرکت دولتی طی میشود و موضوع باید در شورای برنامهریزی استان مطرح و مصوب شود.
نماینده مجلس: سرمایهگذاری «ایدرو» در منطقه ویژه اقتصادی مراغه در صورت موافقت شورای برنامهریزی استان به زودی کلنگزنی میشود
وی با بیان اینکه استاندار آذربایجانشرقی نظر مثبتی نسبت به این سرمایهگذاری دارد، بیان کرد: این طرح امسال کلنگزنی میشود که ظرفیت مناسبی برای کاهش نرخ بیکاری خواهد بود.
محرومیتزدایی از روستاهای مراغه در بخشهای راه، آب و گاز
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هیچیک از شهرستانهای اطراف مراغه مشکلی در زمینه گازرسانی ندارد، بیان کرد: مراغه تا دو سال قبل در بخشهای خانگی، صنعتی و روستایی با کمبود گاز مواجه بود تا جایی که ۶۴ روستای شهرستان از نعمت گاز طبیعی برخودار نبود.
وی ادامه داد: پس از حضور در مجلس شورای اسلامی و دیدار با وزیر مربوطه، ظرفیت گاز شهرستان ۲۴۰ هزار مترمکعب یعنی دو برابر، و گاز شهرک صنعتی نیز تا ۲۵ سال آینده تامین شد.
به گفته وی گازرسانی به حدود چهل روستای شهرستان تاکنون محقق شده و به بقیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز تا پایان سال جاری گازرسانی میشود.
وی همچنین راه احداث نشده روستایی در عجبشیر را نیم کیلومتر و در بناب و ملکان صفر عنوان کرد و افزود: مراغه حدود دو سال قبل ۱۶۴ کیلومتر راه احداث نشده روستایی داشت و ۴۴ روستا فاقد راه بود.
نماینده مجلس: مراغه بیشترین ساختوساز حوزه راهداری آذربایجانشرقی را در سال جاری دارد
«علیزاده» با تاکید بر اینکه در حوزه راه روستایی کارهای زیادی انجام شده، بیان کرد: در شرایطی که پیمانکاران به دلیل وضعیت مالی کشور رغبتی برای کار در زمینه راهسازی ندارند، مراغه بیشترین ساخت و ساز حوزه راهداری استان را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۸۹ روستای مراغه تنش آبی داشت، اضافه کرد: محرومیتزدایی از روستاهای مراغه در بخشهای راه، آب و گاز با جدیت در دستور کار قرار گرفته است.
کاوه سودا ۲۵ هزار میلیارد تومان در مراغه سرمایهگذاری میکند
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طی یک و نیم سال گذشته رفع مشکلات پیشروی مجموعه صنعتی کاوه سودا را پیگیری و با مالک آن توافق کردیم تا به میزان ۲۵ هزار میلیارد تومان در شهرستان سرمایهگذاری کند.
به گفته «علیزاده» آلایندگی این مجموعه با یک سری اقدامات به صفر خواهد رسید تا مسیر برای سرمایهگذاری جدید فراهم شود اما اجرای طرحهایی چون بطریسازی، تولید جوششیرین، نیروگاه برق و کربنات سدیم نیز در کنار آن آغاز شده است.
نماینده مجلس: به زودی ۹۰۰ نیروی جدید در کاوه سودا جذب میشوند
به گفته وی این مجموعه به زودی ۹۰۰ نفر نیروی جدید جذب خواهد کرد در حالی که قبلا میخواستند ۴۰۰ نفر را تعدیل کنند.
به گزارش ایرنا بسیاری از صاحبنظران و معتمدان مراغه معتقدند در صورتی که همگرایی حول توسعه مراغه شکل بگیرد، این شهرستان با وجود ظرفیتهای بیبدیل می تواند گذشته پرطمطراق خودش را به تدریج بازیابد.