فرشید ریاحی سامانی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: تمامی واحدهای زلزلهزده که نیازمند بازسازی بوده تخریب و عملیات نوسازی در حال انجام است که تاکنون برای ۴۱۰ واحد اسکلت نصب شده، ۳۰۰ واحد به مرحله احداث سقف رسیده و برای نزدیک به ۳۰۰ واحد مسکونی نیز دیوارچینی شده است.
وی ادامه داد: همچنین عملیات تعمیر برای بیش از ۸۵ درصد واحدهایی که نیازمند تعمیر بوده انجام شده است و حدود ۱۵ درصد باقی مانده نیز با مشارکت اهالی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی شهرستان کوهرنگ تاثیر کوتاهمدت و بلندمدتی در خصوص مقاومسازی واحدهای روستایی دارد، تصریح کرد: تاکنون ۵۲ درصد واحدهای روستایی استان مقاومسازی شده است و پیشبینی میشود با تسهیلاتی که دولت در همین رابطه درنظر گرفته است بتوان در ادامه واحدهای بیشتری را مقاومسازی کرد.
ریاحی خاطرنشان کرد: اعطای ۲۰۰ میلیون تسهیلات مسکن روستایی که به دستور رییسجمهور در شورای عالی مسکن مصوب شده و در انتظار ابلاغ قرار دارد یک فرصت استثنایی برای مقاومسازی واحدهای مسکونی روستایی است.
وی با بیان اینکه سهمیه سالانه استان در بخش مقاومسازی واحدهای روستایی سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار واحد مسکونی است، افزود: با تحقق این برنامه طی پنج سال آینده باید ۷۰ درصد خانههای روستایی در استان مقاومسازی شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مهمترین عامل برای اجرای برنامه مقاومسازی واحدهای روستایی مشارکت مردم و همراهی بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات است.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر سال ۱۴۰۰ مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند. این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به چهارمحال و بختیاری وارد کرد.
پس از آن طبق مصوبه هیات دولت تسهیلات بازسازی برای ۴۹۶ واحد و تسهیلات تعمیر برای سه هزار و ۱۲۲ واحد مسکونی آسیبدیده از زلزله کوهرنگ تصویب و ابلاغ شد و در قالب تسهیلات معیشتی برای جبران خسارتهایی که به وسایل زندگی و معیشت مردم بر اثر وقوع زلزله وارد شد نیز سه هزار و ۲۰۱ فقره تسهیلات تامین اعتبار شد.
چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.