به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی عصر پنجشنبه در نشست فعالان فرهنگی استان همدان که در سالن اجتماعات شهدای استانداری برگزار شد، افزود: با توجه به همکاری دیرینه با رییس جمهور، از عنایت ایشان به حوزه فرهنگی اطلاع دارم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی یک نگاه مبتی بر تاریخ اصیل ایرانی - اسلامی داریم، اظهار داشت: مردم ایران از صمیم قلب با فرهنگ اسلامی آمیخته شدهاند، به طوری که با همه هجمههای فرهنگی دشمن، در یک مرکز افکارسنجی خارج از دولت، در رابطه با شادکامی مردم، مشخص شد، ۸۰ درصد جامعه به مسائل دینی اعتقاد دارند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه برخی معتقدند مسائل اقتصادی بر روی اعتقادات مردم تاثیر میگذارد، تصریح کرد: جو رسانهای نادرست و سیاهنمایی دشمن موجب ایجاد اختلال بر روی برخی از برداشتها شده که باید با بهرهگیری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای جهادتبیین با این هجمهها مقابله کرد.
وی تاکید کرد: ما در معرض جنگ تمام عیار فرهنگی هستیم که جمهوری اسلامی با اتصال به منبع قدرت لایزال الهی، در برابر این هجمه فرهنگی دشمن ایستاده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همه برنامه دشمن این است تا دختران و پسران را نسبت به گذشته خود کم علاقه نشان دهد، اما در بطن جامعه که می رویم با یک جامعه دینی و معتقد مواجه می شویم.
وی گفت: یک گروه سرود کوچک در شهر لنگرود استان گیلان با اجرای سرود "سلام فرمانده" یکی از جلوههای فرهنگی جمهوری اسلامی را به جهانیان نشان داده است.
اسماعیلی افزود: این ظرفیت بزرگ فرهنگی کشور است که باید به آن ببالیم؛ این محصول عمیق ایرانی و اسلامی است که امروز در همه استانها به خصوص دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان، پیدرپی شاهد آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه دشمن تلاش دارد از ظرفیت حجاب برای دو قطبی سازی جامعه ایرانی - اسلامی استفاده کند، اظهار داشت: ظرفیتهای فرهنگی کشور در عرصههای مختلف خود را نشان می دهد به طوری که ستاد اربعین پیش بینی کرده امسال بیش از پنج میلیون نفر از ایران در همایش جهانی اربعین شرکت کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان همدان، برای تولید محتوای فرهنگی اعتباری نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه برای تکمیل پروژه تالار قرآنی همدان نیز اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی اختصاص یافته است، گفت: همدان قطب فرهنگی و پایتخت تاریخ و تمدن کشور است و باید زیرساختهای فرهنگی آن توسعه یابد.
اسماعیلی افزود: همه هنرمندان و موسساتی که در حوزه فرهنگی فعال هستند و مجوز فرهنگ و ارشاد را دارند میتوانند از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده کنند.
وی اظهار داشت: اصحاب حوزه قرآنی نیز میتوانند در صندوق هنر عضو شوند به طوری که در حال حاضر بیش از ۹ هزار نفر فعال قرآنی در صندوق هنر عضو هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فعالان حوزههای فرهنگ، هنر و رسانه را برای عضویت در صندوق هنر شناسایی و معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه در سفرهای هیات دولت پیوست فرهنگی برای پروژه ها تعریف می شود، تاکید کرد: اجرای همه پروژه های دولت همچون طرح نهضت ملی مسکن پیوست فرهنگی دارد.
اسماعیلی افزود: در رابطه با موضوع شعر در دیدار شعرا با رییس جمهور قرار شد، ساختار مهمی در وزارت خانه برای تقویت این حوزه تشکیل شود.
وی اظهار داشت: در حوزه توسعه مجتمعهای فرهنگی و هنری و کتابخانههای استان همدان اعتبارات مناسبی اختصاص یافته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه برای توسعه فرهنگی به شهرهای مختلف استان سفر میکنیم، گفت: در حوزه رسانه ها رفع مشکلات تامین کاغذ بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: محمولههای وارداتی کاغذ تامین شده و خودکفایی در تولید کاغذ هدف بزرگ ما است و پنج کارخانه بزرگ کشور را در راستای تولید و صادرات کاغذ تجهیز کردهایم.
اسماعیلی تصریح کرد: در راستای صادرات فرهنگ، روز شنبه آتی (یکم مرداد) با رایزنان فرهنگی نشست مشترک داریم تا برنامه های صادرات فرهنگی را در کشورهای مختلف اجرا کنیم.
وی ادامه داد: کمیته فرهنگی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده است و تلاش داریم با بهرهگیری از امکانات خود، صادرات فرهنگی را در این جام جهانی ترویج دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مهمترین مرکز منطقهای اقتصادی فرهنگی در مشهد راه اندازی می شود تا کار ترویح فرهنگ را به کشورهای آسیای میانه انجام دهد.
وی افزود: در استانها به شورای فرهنگ عمومی و امام جمعه، برای مرجعیت فرهنگی، اهتمام ویژهای داریم و این حوزه مهمترین پشتوانه ما برای پیشبرد برنامههای فرهنگی است.