سنندج- ایرنا- سومین جشنواره بین المللی و مسابقه آشپزی با قارچ در سنندج برگزار شد و در آن بانوان این منطقه با احیای غذاهای سنتی و خلاقیت در نحوه پخت و پز آن توجه داوران کشوری را جلب کردند به گونه ای که یکی از غذاها برای ثبت در یونسکو انتخاب شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور به منظور افزایش مصرف سرانه قارچ خوراکی که هم اکنون در ایران یک کیلو و ۷۰۰ گرم است اقدام به برگزاری جشنواره و مسابقه آشپزی با قارچ در سطح استان های مختلف کشور می کند.

نخستین دوره این جشنواره در شهرستان ملارد استان تهران، دومین دوره آن در اصفهان و سومین دوره هم روز پنجشنبه ۳۰ تیر در سنندج برگزار شد که در صبح این روز نشست تخصصی با حضور مسوولان کشوری و استانی و تولیدکنندگان قارچ استان دایر و در آن به چالش ها و مشکلات پیش روی تولید این محصول پرداخته شد.

بخش مسابقه آشپزی این برنامه هم از ساعت ۱۷ عصر روز پنجشنبه آغاز و ساعت ۲۲ با معرفی و تجلیل از نفرات برتر به پایان رسید؛ ۱۵۰ نفر از طریق شماره تلفن اعلام شده از سوی برگزار کنندگان این رویداد اقدام به ثبت نام کرده بودند و تعدادی هم در روز مسابقه به این افراد اضافه شدند و سپس غذاهای آنها توسط ۶ داور چشیده و امتیازات لازم به آنها داده شد.

داوران این مسابقه متشکل از عارف حکیمی، الهه سلامی، شهرزاد احمدی، معصومه عیوضی، فرحناز آراسته، منیره امجدیان بودند و سید مهدی حسینی هم ریاست هیات داوران را برعهده داشت.

این داوران که از کارشناسان برجسته بخش غذا در برنامه‌های شبکه های مختلف تلویزیونی کشور هستند در راستای احیای غذاهای سالم و سنتی داوری این مسابقه را برعهده گرفته بودند تا به بهترین نحو ممکن در ارتباط با غذاهای پخته شده با قارچ قضاوت کنند.

تزیین غذا، طعم و مزه، سفره آرایی، اصالت غذا، خلاقیت و روش طبخ از بخش هایی بود که داوران براساس آن به هر یک از شرکت کنندگان امتیاز می دادند و به گفته رییس هیات داوران با توجه به اینکه هر مسابقه ای شرایط خاص خود را دارد در این مسابقه هم با در نظرگرفتن محیط باز محل برگزاری گرمی و سردی غذا در امتیاز داوران لحاظ نشد.

حضور مردان در کنار همسرانشان و کمک به آنها در چیدمان سفره؛ صحنه زیبایی را از همدلی بین خانواده ها که از ویژگی های بارز خانواده ایرانی است را به نمایش گذاشته بود و به واسطه این مسابقه شور و هیجان زیادی هم بین شرکت کنندگان و هم دیگر حضار ایجاد شده بود.

تهیه و تدوین اطلس خوراک ایران

عارف حکیمی یکی از داوران این مسابقه در گفت وگو با خبرنگاران شور و هیجان شرکت کنندگان سنندجی را بسیار ارزشمند خواند و اظهار داشت: این نشان از علاقه مندی مردم این دیار به آشپزی و دوری از غذاهای آماده است.

وی اضافه کرد:  یکی از اهداف ما تهیه و تدوین اطلس خوراک ایران است به همین منظور در برنامه های مختلف به اقصی نقاط ایران سفر می کنیم.

این داور مسابقه یادآور شد: یکی از غذاهای سنتی سنندج که توسط یکی از بانوان این شهر پخت شده را برای ثبت در یونسکو معرفی می کنیم تا به عنوان غذای ویژه این شهر در سطح جهانی معرفی شود.

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور در این مراسم محور برگزاری این جشنواره و مسابقه را تولید غذای باکیفیت و افزودن قارچ به سبدغذایی مردم خواند و اظهار داشت: ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولید قارچ با تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن و اشتغال مستقیم ۱۷۵ هزار نفر در کشور وجود دارد.

نیما باغبانی اضافه کرد: در کردستان هم ۱۳ واحد تولید قارچ خوراکی وجود دارد و سالانه چهار هزار تن از این محصول را تولید می کنند و به گفته مسوولان این استان ظرفیت تبدیل به قطب تولید قارچ در کشور را دارد.

وی ادامه داد: یکی از بهترین و مجهزترین واحدهای تولیدی قارچ خوراکی کشور در شهرستان سروآباد در استان کردستان واقع شده است که با حمایت مسوولان این واحد ظرفیت افزایش تولید و اشتغال خود را دارد.

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور گفت: با توجه به اینکه ۲ شهر رشت و کرمانشاه در ایران به عنوان شهرهای خلاق خوراک جهان در یونسکو به ثبت رسیدند و این شهرها هم در برگزاری این جشنواره و مسابقه مشارکت دارند لذا حضور آنها در هر جشنواره غذایی منجر به بین المللی شدن آنها می شود.

اعلام آمادگی شهرداری در برنامه های تاثیرگذار شهری

شهردار سنندج در این مراسم با اشاره به اینکه تغذیه سالم بر روی فعالیت های زندگی انسان بسیار تاثیرگذار است، اظهار داشت: یکی از خوراکی‌هایی که می تواند در سبد غذایی ما قرار گیرد، قارچ است که دارای ارزش غذایی مطلوبی است.

سید انور رشیدی اضافه کرد: در پروژه های سرمایه گذاری و در سایر برنامه های ادارات هم چون این مسابقه قارچ آمادگی مشارکت را داریم تا چنین مراسم هایی به نحو احسن و با حضور تعداد زیادی از مردم برگزار و اینگونه زمینه شور و نشاط اجتماعی فراهم شود.

وی از همه سرمایه گذاران درخواست کرد در صنعت قارچ کردستان ورود کنند تا وضعیت تولید رونق گرفته و میزان اشتغال هم افزایش پیدا کند.

با رای هیات داوران کبری غفاری رتبه نخست، ماهرخ خان بابایی رتبه دوم و عفلان چمنی رتبه سوم را به خود اختصاص دادند و این سه نفر با خلاقیت خود و احیای غذاهای سنتی و استفاده از قارچ در آنها توانستند نظر داوران را جلب و بالاترین امتیاز را کسب کنند.

به نفرات چهارم تا دهم هم جوایزی اهدا و به قید قرعه هم به ۲۰ نفر از شرکت کنندگان در این مسابقه هم هدایایی از سوی برگزارکنندگان اعطا شد.