شیراز-ایرنا-آستان جانان مجموعه همایش‌هایی است که با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و به سبب گرامیداشت شخصیت‌ها و مفاخر فرهنگی و ادبی استان فارس برگزار می‌شود که دومین همایش آن به نکوداشت سه فرهیخته فرهنگی از شهرستان استهبان اختصاص داشت.

بر اساس گزارش دریافتی روز جمعه از پایگاه اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس؛ حمیدرضا قانعی در دومین همایش آستان جانان که در شهرستان استهبان برگزار شد، این شهرستان را سرشار از انسان های فرهیخته و اهالی علم و فرهنگ دانست و گفت: شاید بشود همایش های آستان جانان را بیش از اینها ادامه داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ضمن گرامیداشت مقام ادبی شاعر پرآوازه این دیار علی حکمت، اشعار وی را بخشی از حافظه فولکلور و موسیقیایی نسل گذشته این شهر دانست و اشاره کرد که نسل جدید مدیون خدمات فرهنگی امثال استاد حکمت است. 

قانعی در بخش دیگری از صحبت های خود پنج دهه فعالیت مطبوعاتی محمد عسلی  صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه عصر مردم را ارج نهاد و پایمردی ایشان را در عرصه نشریات و مطبوعات استان با توجه به شرایط سخت کاغذ و تیراژ مطبوعات ستودنی دانست. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به شناخت خود از شخصیت محمد جواد اسلامی در مقام فرماندار و فرماندهی سپاه، جایگاه ایشان را در عرصه پژوهشگری و نویسندگی نیز بسیار ممتاز  برشمرد و  به مطالعه کتاب (شهید رابع عالم مشروطه خواه) از این نویسنده اشاره کرد و اذعان داشت که ان‌شاالله به زودی تفاهم نامه ساخت مستند سینمایی این عالم مبارز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

قانعی در بخش دیگری از مراسم آیین قدردانی و پاسداشت را از خصیصه های ذاتی مردم دیار قرآنی استهبان برشمرد و آرزو کرد که این فرهنگ بیش از گذشته مورد توجه مسوولین و نسل جوان قرار گیرد. 

این همایش به بزرگداشت استاد علی حکمت شاعر و پژوهشگر فرهنگ عامه، محمد عسلی روزنامه نگار پیشکسوت، محمد جواد اسلامی نویسنده و پژوهشگر استهبان اختصاص داشت.

علی حکمت اردیبهشت سال یک هزار و سیصد و بیست و چهار شمسی در استهبان متولد شد؛ در همان جا به مکتب و دبستان و دبیرستان رفت و پیشه آموزگاری را برگزید، آن گاه تحصیلات فرادبیرستانی خود را در زمینه زیان و ادبیات و آموزش و پرورش ادامه داد. حکمت عمده عمر کاری خویش را در استهبان گذراند و پس از این که از کار دولتی بازنشسته شد، ضمن کار ادبی به صنعت گری، که از دوران خردسالی در کنار درس و مدرسه با آن خو گرفته بود، روی آورد. حکمت نخستین شعرهایش را در سن چهارده ساله‌گی سرود. او بیشتر وقت خود را صرف پژوهش بر روی واژه‌گان ِ محلی زادگاهش کرده است.

محمدعسلی نیز متولد هفتم آبان ۱۳۲۸ از شهرستان استهبان است. تحصیلات ابتدایی محمد عسلی در منطقه روستایی ماه فرخان استهبان و تحصیلات متوسطه محمد عسلی در شیراز و مدرسه زینت و دبیرستان حاج قوام بوده است. وی که سابقه تدریس در آموزش و پرورش دارد از روزنامه‌نگاران برجسته استان فارس محسوب می‌شود. وی در حال حاضر صاحب امتیاز و مدیرمسئول روزنامه عصر مردم است. 

محمدجواد اسلامی متولد ۱۳۴۱، نویسنده و پژوهشگر استهبان است. تلاش در جهت تصویب طرح شهر قرآنی در هیئت دولت و مؤسس دبیرخانه شورای عالی قرآن استهبان، راه‌اندازی دبیرخانه شهرستان قرآنی، تصویب اساسنامه آرمان شهر قرآنی، اخذ مجوز تأسیس دانشکده علوم قرآنی، افتتاح مدارس دخترانه و پسرانه معارف صدرا، برگزاری کارگاه‌های قرآنی، برگزاری دعای ندبه و پخش مستقیم از صدا و سیما، تعیین هفته قرآنی و شعار سال قرآنی، مسئول اجرای طرح قرآن در خانه برای ۱۵۰۰۰۰ خانواده از خانواده پاسداران سراسر کشور در چهار سال متوالی، مسئول برنامه‌ریزی و اجرای مسابقات سراسری حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن کریم برای خانواده‌های پاسداران در سه سال و هر سال ۳۰۰ نفر، مسئول برنامه‌ریزی و برگزاری آزمون‌های طرح آموزشی قرآن در خانه از جمله فعالیت‌های این پیشکسوت قرآنی استهبان به شمار می‌رود.