نیویورک – ایرنا- جیک سالیون مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم به اوکراین سلاح دور برد نمی‌دهیم.

جیک سالیوان،مشاور امنیت ملی دولت بایدن عصر جمعه به وقت محلی  در اجلاس امنیتی آسپن افزود: آمریکا نمی خواهد به اوکراین سلاح دور برد از جمله موشک‌های دوربرد بدهد تا از جنگ جهانی سوم جلوگیری کند.

وی با تکرار موضع جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفت که بایدن می خواهد اوکراین قوی ترین موضع ممکن را در میز مذاکره داشته باشد.

سالیوان همچنین ادعا کرد که به دلیل ارتش اوکراین، حمایت بین المللی و محموله های سلاح،  روسیه اکنون در دستیابی به اهدافش در اوکراین با "مشکل قابل توجهی" مواجه است.

این مقام کاخ سفید ادامه داد که به اعتقاد وی یک حمایت دو حزبی در کنگره در خصوص افزایش حمایت ها از اوکراین وجود دارد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد که امنیت ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین مساله است که ما را نگران می‌کند.

وی اضافه کرد: او  رهبر جنگی است که در حال مقابله با دشمنی بی‌رحم و متجاوز است.

مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص خروج کشورش از افغانستان نیز گفت که بایدن همچنان معتقد است تصمیم درستی در خروج از افغانستان گرفته است.

وی ادامه داد: این نظریه که ما می توانیم به صورت نامحدود در افغانستان حضور داشته باشیم بر خلاف واقعیت است. من معتقدم که تصمیم اساسی رییس جمهور این بود که حضور آمریکا در افغانستان باید پایان یابد. عواقب انسانی وجود دارد که ما باید  غیر از اتکا به استقرار تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی به آنها رسیدگی کنیم.

سالیوان همچنین از سفر بایدن به خاورمیانه و دیدار او با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دفاع کرد و گفت: بخشی از دلیلی که چنین سفری انجام می شود این است که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی مستقیم و رو در رو برای پرداختن به منافع آمریکا وجود ندارد.

وی با این حال حاضر نشد از ولیعهد عربستان یک ارزیابی بدهد و گفت که هنگامی که مشغول انجام شغل خود است نمی تواند در مورد رهبران جهان ارزیابی ارائه کند.

اظهارات سالیوان درباره ارسال سلاح به اوکراین در حالی است که جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن ۲۷۰ میلیون دلار کمک نظامی جدید به اوکراین ارائه خواهد داد.

 هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید عصر جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که این کمک‌ها شامل سامانه‌های راکتی جدید می‌شود.

وی تصریح کرد که اوکراین ۵۸۰ پهپاد از پنتاگون موسوم به فونیکس گوست از آمریکا دریافت خواهد کرد.

این مقام کاخ سفید ادامه داد که بسته کمک‌های جدید شامل ۴ سامانه راکتی  هیمارس و  ۵۸۰ پهپاد فونیکس خواهد بود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ اوکراین در پنجمین ماه خود به سر می برد و واکنش‌ها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.