تهران - ایرنا - «نقوره» حریم آب‌های سرزمینی لبنان با سرزمین‌های اشغالی، عرصه ابلاغ پیام ملی لبنانی‌ها با عنوان «ثروت ما خط قرمز ماست» به صهیونیست ها بود؛ نشستی که در آن ضمن تاکید بر ضرورت حفاظت و استخراج از ثروت نفت و گاز لبنان، عنوان شد که هیچ گونه مصالحه‌ای بر سر حق لبنان از منابع نفتی وجود ندارد.

به گزارش امروز (شنبه) ایرنا از پایگاه خبری العهد لبنان، در این نشست که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، «مصباح العلی» نماینده وزیر اطلاعات لبنان به نمایندگی از وی متن سخنرانی «زیاد مکاری» را قرائت کرد که در آن تاکید شده بود: رژیم صهیونیستی خود را در مقابل مواضع رهبر مقاومت (سید حسن نصرالله) مبنی بر این که باید فعالیت این رژیم در میدان نفتی - گازی کاریش متوقف شود، در سردرگمی می‌بیند و موازنه بازدارندگی (وحشت) که توسط مقاومت صورت گرفت، رژیم اسرائیل را به محاسبه دوباره واداشت.
در این مراسم که در سواحل لبنان در مرز سرزمین های اشغالی برگزار شد، «جوزف قصیفی» رئیس سندیکای سردبیران مطبوعات لبنان هم تاکید کرد که هیچ گونه سازشی بر سر حق لبنان از مرزهای زمینی و دریایی و ثروت نفتی این کشور وجود ندارد و با فداکاری از آن دست برنخواهیم داشت.
وی از جامعه رسانه‌ای لبنان خواست تا حقوق این کشور را از گردونه مناقشاتی داخلی دور کرده و به دنبال تحقق آن باشند.
مصالحه‌ای بر سر حق لبنان از منابع نفتی وجود ندارد
«عبدالهادی محفوظ» رئیس شورای ملی رسانه لبنان هم طی سخنانی در این مراسم گفت: اگر حق، پشتوانه اجبار را نداشته باشد، ضایع می شود و این مساله در خصوص حق ما بر ثروت دریایی است.

وی با اشاره به پرواز پهپادهای حزب الله بر روی میادین مشترک نفتی - گازی کاریش، پیام این اقدام را بسیار روشن دانسته و گفت: پهپادها کاری را که باید انجام می دادند، دادند… و شعار این است که ثروت ملی خط قرمز ماست.



محفوظ گفت این که چه کسی ثروت نفت و گاز را (در لبنان) مدیریت می‌کند باید روشن شود، در غیر این صورت تقسیم و سهمیه بندی خواهد شد.
در بیانیه پایانی این نشست تاکید شد که رفع فشار و محاصره و توانمند ساختن لبنان برای به دست آوردن حقوق خود در سرمایه گذاری ثروت نفت و گاز، تنها امید جدی و واقعی برای غلبه بر خطر است، همانگونه که در مواضع سیدحس نصرالله دبیرکل حزب الله در سخنرانی سیزدهم ژوئیه که ترجمه‌ای صادقانه برای تعهد مقاومت به حفاظت از حاکمیت، حقوق و ثروت لبنان است، دیده شد.

میادین گاز و نفتی کاریش که بیش از ۱۵ سال پیش در سواحل لبنان کشف شد، طبق بررسی‌های انجام شده توسط شرکت‌های بین المللی، حاوی مقادیر زیادی گاز طبیعی و نفت است و مشخص شد که برخی از این میادین بین لبنان و فلسطین مشترک است.

اعزام کشتی اکتشافی «انرجین پاور» در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری توسط رژیم صهیونیستی به منطقه مورد مناقشه در مرزهای لبنان و فلسطین، باعث بروز تنش جدید در روابط لبنان و رژیم صهیونیستی شد و مبارزه بر سر حقوق لبنان برای گاز و نفت در دریای مدیترانه را به اوج رساند.

برچسب‌ها