به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: لیتوانی از کشورهای حوزه بالتیک ممنوعیت حملونقل ریلی کالاهای تحریم شده به داخل و خارج از خاک روسیه به منطقه کالینینگراد را لغو کرده است.
اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد ممنوعیت ترانزیت فقط شامل حال جادهها میشود و ترانزیت (از طریق) خطوط راه آهن را شامل نمی شود، بنابراین لیتوانی باید به روسیه اجازه دهد تا بتن، چوب و الکل را از سراسر قلمرو اتحادیه اروپا به منطقه کالینینگراد ارسال کند.
سخنگوی راه آهن ملی لیتوانی نیز ضمن اطلاع به مشتریان خود در مورد ازسرگیری انتقال کالا از روسیه به منطقه کالینینگراد گفته است؛ «این امکان وجود دارد تا برخی از کالاها به این منطقه انتقال یابد».
به گزارش ایرنا، مقام های لیتوانی ترانزیت کالاهایی را که توسط اتحادیه اروپا تحریم شده است از طریق خاک این کشور که شامل تنها مسیر ریلی بین خاک روسیه و منطقه کالینینگراد است، از ۲۸ خردادماه ۱۴۰۱ ممنوع کرده بودند.
درهمین حال کاخ کرملین نیز ۳۰ خردادماه طی بیانیهای ضمن محکوم کردن تصمیم لیتوانی در ممنوعیت ترانزیت کالاها به کالینینگراد این اقدام را بیسابقه خواند و اعلام کرد مسکو به زودی آن را تلافی خواهد کرد.
کالینینگراد بخشی از خاک روسیه است که بین کشورهای لهستان و لیتوانی واقع شده است و کالاهای مورد نیاز و گاز آن از خاک لیتوانی تامین میشود.
کالینینگراد که مقر ناوگان دریای بالتیک روسیه است، در آوریل ۱۹۴۵ توسط ارتش سرخ از آلمان نازی اشغال و پس از جنگ جهانی دوم به اتحاد جماهیر شوروی واگذار شد.