تهران - ایرنا - رئیس پلیس فتا تهران بزرگ نسبت به کلاهبرداری از شهروندان در پوشش فروش فوری یا خارج از نوبت خودرو هشدار داد.

به گزارش ایرنا از پلیس فتا فراجا، سرهنگ داود معظمی گودرزی با توجه به انتشار اخباری درباره تصمیم جدید وزارت صمت در زمینه فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو و تصمیم به حذف قرعه‌کشی برای فروش برخی از محصولات شرکت‌های خودروسازی افزود: اخیرا در مواردی مشاهده شده که افراد سودجو و فرصت‌طلب فضای مجازی که از هر بهانه‌ای برای سواستفاده و کلاهبرداری از مردم اقدام می‌کنند، تحرکاتی را در این زمینه انجام داده‌اند که گزارش‌های آن به پلیس فتا واصل و به سرعت نیز با آن برخورد شده است اما لازم است شهروندان نیز نسبت به این اقدامات هوشیار باشند.

وی ادامه داد: مجرمان سایبری در این روش ادعاهای مختلفی را مطرح می‌کنند که همه آن‌ها کذب است، از جمله این موارد می‌توان به ادعاهای مانند ثبت‌نام کاربران با تضمین برنده شدن در قرعه‌کشی، ثبت‌نام و دریافت فوری خودرو و ثبت‌نام در سایت بدون قطعی و اختلال اشاره کرد که در همه این روش‌ها هدف این افراد، کلاهبرداری و سودجویی است. از این رو لازم است اگر شهروندان با چنین تبلیغات یا پیام‌هایی مواجه شدند که به آنان چنین وعده‌هایی داده شده بود، به آن توجهی نکنند زیرا در نهایت این موارد منجر به تخلیه موجودی حساب بانکی یا سواستفاده از اطلاعات آنان خواهد شد.

رئیس پلیس فتای پایتخت به تشریح برخی شیوه‌های کلاهبرداری این افراد پرداخت و گفت: ممکن است افراد سودجو با حضور در کافی‌نت‌ها و یافتن افراد سالمند و ناآشنا به خریدهای آنلاین اقدام به سواستفاده از اطلاعات هویتی و کارت بانکی آنان کنند. در این زمینه لازم است که شهروندان از اعتماد به افراد غریبه پرهیز کنند.

معظمی گودرزی اظهارداشت: در مواردی هم مشاهده شده که کلاهبرداران ادعا می‌کنند، لینک‌های کمکی برای ثبت‌نام خودرو را در اختیار دارند، غافل از اینکه این سایت‌ها اطلاعات هویتی و کارت بانکی شهروندان را به سرقت می‌برد و در حقیقت افرادی که به این سایت‌ها مراجعه کنند، هیچ قراردادی با شرکت‌های خودروسازی ندارند. از این رو به شهروندان هشدار می‌دهم که اولا از بازکردن این لینک‌ها پرهیز کنند همچنین حتما آدرس سامانه‌های خرید و فروش را با آنچه که در رسانه‌های رسمی اعلام شده تطبیق دهند.

وی با اشاره به شیوه دیگر مجرمان سایبری گفت: در این شیوه افراد اقدام به تبلیغ در فضای مجازی و به‌ویژه پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام و واتس‌آپ کرده و زمانی که افراد با آنان تماس می‌گیرند مبلغی را با عنوان دستمزد دریافت می‌کنند اما پس از مدتی دیگر به تماس کاربران پاسخی نمی‌دهند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از شهروندان خواست که هرگونه اخبار مربوط به خرید و فروش و ثبت نام برای خرید خودرو را در رسانه‌های معتبر کشور و سایت رسمی شرکت‌های خودروسازی و وزارت صمت جستجو کنند و از اعتماد به افراد غریبه و لینک‌های ناشناس پرهیز کنند.

وی اضافه کرد: همچنین سایت پلیس فتا فراجا به آدرس الکترونیکی www.cyberpolice.ir آماده دریافت گزارش‌های مردمی بوده و کاربران می‌توانند آخرین اخبار حوادث و رویدادهای سایبری را از این سایت دریافت کنند و شماره تماس مرکز فوریت سایبری  ۰۹۶۳۸۰ به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.