دهقان باقری روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با بیان این که همه خدمات و امور مربوط به زنبورداری در استان اردبیل پس از این به صوت سامانهای و الکترونیک ارائه خواهد شد، گفت: هماکنون بیش از ۹۰ درصد از چهار هزار زنبوردار فعال در این استان دارای شناسه زنبورداری هستند.
وی بیان کرد: آمارگیری فعالیت زنبورداری استان اردبیل نیز پس از این از طریق سامانه طراحی شده به اجرا در آمده و همه درخواستها و مکاتبات زنبورداران با جهاد کشاورزی از طریق این سامانه دنبال و پیگیری خواهد شد.
کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از واگذاری یک هزار و ۷۰۰ تن شکر یارانهای به زنبورداران استان طی یکسال گذشته خبر داد و اضافه کرد: طی یک سال گذشته چهار مورد کلاس تخصصی و بیش از ۵۰ مورد کلاس مقدماتی و آموزشی زنبورداری در سطح استان اردبیل برگزار شده است.
وی همچنین پرورش زنبور عسل را یکی از مهمترین بخشهای اشتغالآفرینی در حوزه کشاورزی استان اردبیل برشمرد و گفت: هماکنون بیش از ۶ هزار ۵۰۰ نفر در امر پرورش زنبور عسل در سطح این استان مشغول فعالیت هستند که حدود ۲۰۰ نفر از آنها بیمه تامین اجتماعی هستند و مابقی افراد نیز می توانند از طریق صندوق بیمه روستایی و عشایری بیمه شوند.
به گزارش ایرنا، برداشت محصول عسل بهاره از حدود چهار هزار مزرعه پرورش زنبور عسل در استان اردبیل آغاز شده و بر اساس پیشبینی انجام شده، امسال بیش از هفت هزار و ۳۰۰ تن محصول عسل در استان اردبیل تولید میشود.
زنبورداران استان اردبیل هماکنون در مناطق ییلاقی مستقر هستند و پس از طی مدت دو ماه و قبل از کوچ به مناطق قشلاقی و گرمسیر، عسل تابستانه را نیز از اواخر فصل تابستان برداشت می کنند.
۹۹.۵ درصد از ۴۶۰ هزار کندوهای پرورش زنبور عسل استان اردبیل کندوی مدرن است که ۴۵۶ هزار مورد از آنها کندوی مدرن و چهار هزار مورد آنها نیز کندوی سنتی است.
میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی ۴.۵ کیلوگرم و میانگین تولید محصول در کندوهای مدرن نیز ۱۶.۱ کیلوگرم اعلام شده و میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.
عسل تولید شده در استان اردبیل به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانهای استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۳۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر میشود.
سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده است.
عسل از مهمترین سوغاتیهای اردبیل محسوب میشود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تا چهار میلیون ریال قیمت دارد.
عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، ثبت جهانی شده و شهرت ملی و جهانی دارد.
استان اردبیل رتبه سوم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.