به گزارش ایرنا، محمد کاظم گلشنی روز شنبه با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن در فصل گرم سال و احتمال افزایش فعالیت انگلهای خارجی در واحدهای دامداری به منظور اجرای طرح پیشگیری و مبارزه با بیماری تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو، اداره دامپزشکی دماوند با تشکیل اکیپ سم پاشی با همکاری سایر دستگاهها اقدام به احداث حمام کنه سیار و سمپاشی جایگاه و دامهای روستای این شهرستان تاشعاع چند کیلومتری نموده است.
وی ادامه داد: تاکنون یک مورد بیماری تب کریمه کنگو (cchf)در یکی از روستاهای شهرستان دماوند شناسایی شده و با این اقدام از بروز بیماری فوق جلوگیری به عمل آمد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یکی از راههای ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو تماس با گوشت یا خون دام آلوده است، لذا حتما از مراکز مجاز کشتار دام که لاشهها را پس از گذراندن دوره پیش سرد درکشتارگاه عرضه مینمایند نسبت به تهیه مایحتاج خود اقدام کنید.
سرپرست اداره دامپزشکی دماوند نیز بیان داشت: شهروندان در صورت داشتن علائمی همچون تب،سرگیجه،بدن درد یاخونریزی به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه نمایند.
حسن خیرخواه، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند نیز از آغاز سمپاشی علیه کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو در روستاهای این شهرستان خبر داد و گفت: با در پیش بودن ماههای محرم و صفر خصوصا تاسوعا و عاشورا حسینی و اجرای سنت حسنه ذبح نذورات که در این روزها انجام میشود، به عموم مردم توصیه می کنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم حتما از مبادی رسمی و دارای مجوز از سازمان دامپزشکی مبادرت به خرید دام و فرآورده های دامی کنند و قبل از مصرف گوشت تازه، آن را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه سمپاشی روستاهای شهرستان دماوند علیه کنه ناقل بیماری تب کریمه کنگو توسط اداره دامپزشکی انجام می شود، خاطرنشان کرد: تب کریمه کنگو جزو بیماریهای ویروسی وابسته به فصل است که برای کنترل این بیماری مبارزه با کنههایی که ناقل بیماری هستند با سمپاشی روستاها شهرستان دماوند شروع شده است.