به گفته مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان از ۲ هزار و ۲۲۰ نانوایی که با آرد یارانهای در استان کرمان پخت نان دارند، ۲ هزار و ۸۴ نانوایی (تا روز شنبه اول مرداد) به کارتخوان فروش جدید متصل شدهاند و اتصال ۱۳۶ نانوایی دیگر باقی مانده که معطل حل مشکلات مربوط به سامانه مالیاتی آنهاست.
داریوش ماهری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: دلیل مجهز نشدن این تعداد نانوایی، مغایرت اطلاعات مالیاتی این واحدهای صنفی است که باید هرچه زودتر پیگیری کنند تا پس از رفع نقص و تکمیل مدارک کارتخوان جدید برای این واحدهای صنفی نیز نصب شود.
کاهش ساعت کاری نانوایی تخلف است
وی با اشاره به تفاوت قیمت آرد یارانهای با آزاد گفت: کاهش ساعت کاری نانواییهایی که با آرد دولتی پخت میکنند غیرقانونی است و با اجرای طرح یکسان سازی قیمت آرد، در آینده توسط دولت این مشکل نیز رفع خواهد شد.
سهمیه متخلفان قطع شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان تاکید کرد: نانواییهایی که از سهمیه آرد دولتی استفاده می کنند موظفند تنها از دستگاه کارتخوان جدید نان استفاده کنند و از روز پنجشنبه هفته گذشته سهمیه آرد نانوایی هایی که از کارتخوان جدید استفاده نمی کنند، قطع شده است.
وی با اشاره به شلوغی در برخی نانوایی های دارای آرد یارانه ای اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت نان با آرد غیریارانه ای در اماکنی مانند سوپر مارکت ها گران شده است، اقبال مردم بیشتر به سمت تهیه و خرید نان از نانوایی های یارانه ای رفته است که یکی از مهمترین دلایل شلوغی همین مساله می تواند باشد.
ماهری افزود: به لحاظ تهیه آرد یارانه ای برای نانوایی های دولتی مشکلی وجود ندارد و ذخیره گندم و آرد به حد کافی در انبارها و سیلوهای استان موجود است.
مردم تخلفات را گزارش کنند
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان تاکید کرد: کاهش ساعت کار نانوایی، محدودیت فروش و پخت بیکیفیت نان تخلف محسوب می شود و شهروندان می توانند بر اساس اطلاعیه ای که در تمامی نانوایی ها نصب شده هرگونه کم فروشی، کاهش ساعت کاری، گرانفروشی و مسائل بهداشتی را به دستگاه های ذیربط برای رسیدگی منعکس کنند.
تیم های واکنش سریع نظارت مردمی
به گزارش ایرنا براساس طرحی که به ابتکار ستاد مردمی سازی یارانه ها در استان کرمان درخصوص نظارت بر بازار اجرایی شده تیم های واکنش سریع نظارت بر بازار کالاهای اساسی، غیراساسی و خدمات راه اندازی و در چند نقطه شهر کرمان پهنه بندی شده تا در صورت گزارش تخلفات از سوی مردم به سامانه ۱۲۴ این تیم ها با فوریت به محل موردنظر مراجعه کنند و بازرسی از صنف گزارش شده، در دستور کار برای اعمال قانون قرار گیرد.
شهروندان می توانند مصادیق مربوط به گران فروشی، کم فروشی، تقلب، احتکار و قاچاق را از طریق این سامانه گزارش کنند تا در صورت احراز تخلف از سوی بازرسان، موضوع برای اعمال قانون در دستور کار قرار گیرد.
نخستین تماس های مردمی در این سامانه به اطلاع اتحادیه مذکور رسانده می شود و پس از تکرار گزارش های تخلف به سه مورد، گزارش تخلف به تیم های واکنش سریع ارجاع می شود تا در صحنه حضور یابند و موضوع را پیگیری کنند.
مسئولان استان در قالب این طرح که نام آن را نظارت برای مردم و با مردم گذاشته اند از شهروندان استان خواسته اند برای اعلام تخلفات صنفی موارد را به سامانه ۱۲۴ اعلام کنند؛ این مسئولان معتقدند با توجه به تعداد بسیار زیاد وچند هزار موردی واحدهای صنفی راهی جز بهره گیری از ظرفیت های مردمی برای اعمال نظارت اصولی بر بازار وجود ندارد.
جزییات مربوط به این طرح نظارتی را در قالب مطالب قبلی ایرنا از طریق لینک های زیر بخوانید: