به گزارش ایرنا، دکتر داود سیفزاده روز شنبه با اعلام این خبر گفت: نظام رتبهبندی شانگهای که از معتبرترین نظامهای رتبهبندی است، در سال ۲۰۲۲ دانشگاههای جهان را در ۵۴ رشته مختلف در پنج حوزه موضوعی کلی شامل حوزههای مهندسی (۲۲ رشته)، علوم طبیعی (۸ رشته)، علوم زیستی (۴ رشته)، علوم پزشکی (۶ رشته) و علوم اجتماعی (۱۴ رشته) مورد ارزیابی قرار داد.
وی افزود: دانشگاه محقق اردبیلی برای نخستین بار در جمع ۳۴ دانشگاه ایرانی حاضر در این رتبهبندی حضور یافته و در رشته مهندسی مواد و مهندسی حائز رتبه فاخر اول در بین دانشگاههای ایرانی و رتبه ۴۰۰-۳۰۱ در بین دانشگاههای جهان شده است.
سیف زاده ادامه داد: نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۲ مجموعا اطلاعات مربوط به پنج هزار دانشگاه از سراسر دنیا را بررسی و یک هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر را که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی ۲۰۲۰-۲۰۱۶ در پایگاه Web of Science برخوردار بودند را حائز شرایط حضور در رتبهبندی تشخیص داده است.
وی خاطرنشان کرد: نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۲ از پنج شاخص کلی شامل تعداد مقالات Q۱ در هر حوزه موضوعی، تاثیر استنادی نرمال شده دانشگاه در هر حوزه، نسبت تعداد مقالات بینالمللی دانشگاه به تعداد کل مقالات دانشگاه، تعداد مقالات در نشریات برتر هر حوزه و تعداد برندگان جوایز مشهور بینالمللی برای رتبهبندی دانشگاههای جهان استفاده کرده که وزن آماری هر کدام از این شاخصها متناسب با نوع حوزه موضوعی متغیر است.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۸ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد و در حال حاضر در ۲۰۱ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حدود ۱۱ هزار دانشجو دارد که در ۱۱ دانشکده مشغول تحصیل هستند.