به گزارش خبرنگار ایرنا علی فرخنده روز شنبه در اولین نشست شورای فرهنگ عمومی استان در سال جاری که با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی برگزار شد افزود: آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در دی ماه ۱۳۹۹ شکل گرفت و به دلایلی که پیش آمده با تاخیر زیادی روبهرو شد.
وی گفت: نکتهای که مورد تاکید نماینده ولی فقیه در استان و استاندار نیز قرار گرفته اینکه راهبرد شورای فرهنگ عمومی در سطح استان و شهرستانها این است که جلسه برای جلسه نباشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر پیگیری ترسیم نقشه راه و برش استانی، باید همزمان در حوزه عملیاتی شدن راهبردها و برنامههای شورای فرهنگ عمومی نیز اقدام کنیم، بهگونهای که آثار این عملکرد در کف محلات و جامعه قابل لمس باشد.
وی با اشاره به برگزاری ۲ جلسه تخصصی و هماندیشی با حضور نمایندگانی از دفتر نماینده ولی فقیه و استانداری برای انتخاب موضوع جلسه شورای فرهنگ عمومی گفت: براساس نظر متخصصین در این نشستها بنا بر این شد تا اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۴۰۱، پرداختن به نقشه مهندسی فرهنگی کشور باشد و هر سازمان و نهادی براساس وظایف ذاتی خود، نقش خود را ترسیم کند.
فرخنده با ارایه توضیحاتی درباره نقشه مهندسی فرهنگی کشور عنوان کرد: در خراسان جنوبی برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی بهصورت مدون و آماده وجود ندارد، به همین جهت با تبیین نقشه هر دستگاه و جمعآوری آن در دبیرخانه میتوان برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور را مشخص کرده و چراغ راه مجموعههای فرهنگی استان باشد.
وی با تاکید بر اینکه اولویتهای فرهنگی نقشه مهندسی دستور کار ما در استان خواهد بود گفت: ۱۰ اولویت فرهنگی در نقشه مهندسی فرهنگی کشور ترسیم شده که آنها را دنبال خواهیم کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید زمانبندی برای جلسات مشخص شود و برنامه مدون و مستمر داشته باشیم اضافه کرد: همه مباحث قابل طرح در این جلسه نیست لذا باید هیات اندیشهورز در کنار شورا داشته باشیم تا مواردی که نیاز به کار تخصصی دارد از نظرات این گروه استفاده شود.
وی گفت: ساختار شورای فرهنگ عمومی دارای سه سطح استانی، شهرستانی و بخشی است که تاکنون به آن پرداخته نشده و باید از این پس احیا شود لذا سیاستهای شورای فرهنگ عمومی باید به محلات به عنوان شبکه امامان جمعه وصل شود.
فرخنده افزود: نهادهای متولی امر فرهنگ و هنر و رسانه در استان کم نداریم که اگر برنامهها بهصورت موازی انجام شود، اثرگذاری کمتری خواهد داشت و مجموعههای متولی فرهنگ بهصورت فصلی همدیگر را ملاقات کنیم تا بتوان کار هدفمند را دنبال کرد.
وی گفت: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در استان انجام خواهد شد و پیشنهاد داریم پس از تقدیم نقشه به نهادها و ادارات، پیشنهادات و نقش خود را ارائه دهند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان جنوبی افزود: پیشنهاد میکنیم بعد از این شبکه امامت جمعه استان، فرمانداران در شهرستانها و روسای ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستانها با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار دیدار داشته باشند و ضرورت امر تبیین شود همچنین از جلسات آینده در هر جلسه ۲ دستگاه فرهنگی براساس نقشه مهندسی گزارش کار خود را ارایه دهند.
وی با اشاره به اینکه محرم و صفر فرصت بسیار خوبی برای بند اول این نقشه یعنی هویت ایرانی اسلامی است گفت: مهر ماه هم فضای خوبی است که فرهنگسازی تامین نوشتافزار ایرانی و اسلامی را در دستور کار خود قرار دهیم.
فرخنده افزود: اگر ما فرهنگسازی نکنیم، فرهنگ غربی این کار را میکند و در مجموعه استان خلأ یک مرکز مشاوره دینی احساس میشود.