به گزارش خبرنگار ایرنا، سمیه جوادی روز شنبه در نشست ستاد استانی کرونا افزود: افت چشمگیر رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان ارتباط مستقیمی با شکلگیری موج هفتم کرونا دارد و چنانچه رعایت دستورالعملها افزایش پیدا نکند با طغیان بیماری روبرو میشویم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین موضوعاتی که باید به جد از سوی مردم پیگیری شود، تزریق دُز یادآور واکسن کروناست که مراکز خدمات جامع سلامت در استان پذیرای مردم هستند و باید نسبت به این مهم توجه ویژه ای شود.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به درصد تزریق واکسیناسیون کرونا در استان اشاره کرد و گفت: درصد پوشش گروه سنی پنج تا ۱۲ سال در نوبت اول ۳۵ درصد و در نوبت دوم ۲۳.۲ درصد است و برای نوبتهای بعدی دستورالعمل ابلاغ نشده است و در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نیز در نوبت اول ۹۰.۱ درصد و نوبت دوم ۸۰.۶ درصد پوشش ایجاد شده است.
جوادی ادامه داد: پوشش واکسن در گروه سنی بالای ۱۸ سال نیز در نوبت اول ۸۳.۹ درصد، در نوبت دوم ۷۷.۵ درصد، نوبت سوم ۴۴.۵ درصد و در نوبت چهارم به ۱.۲ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه موج هفتم شیوع کرونا در استان از هفته نخست مرداد در استان آغاز شد، تصریح کرد: در هفته منتهی به ۱۰ تیز افزایش موارد مثبت در استان آغاز شد و در هفته منتهی به ۳۱ تیر از مجموع تستها، ۴۴.۳ درصد مثبت شد.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به مراجعان سرپایی و بستری مبتلا به کرونا به کلینیکهای استان نیز اشاره کرد و گفت: در هفته منتهی به ۱۰ تیر ۱۸۷ مورد سرپایی و هفت مورد بستری در استان به ثبت رسید اما در هفته منتهی به ۳۱ تیر موارد ابتلا در بخش سرپایی به ۹۰۲ مورد و در بخش بستری به ۱۴۳ مورد افزایش پیدا کرد.
جوادی خاطرنشان کرد: در هفته گذشته نیز سه مورد فوتی در استان به ثبت رسید اما چنانچه شیوع کرونا گسترده شود پیشبینی میشود که در هفتههای بعدی موارد فوتی افزایش بیشتری پیدا کند.
وی با بیان اینکه همه مناطق استان از وضعیت عادی خارج شده است، افزود: زنگ خطر در استان نواخته شده است و همه مردم باید با همراهی و همکاری خود از شدت وخامت وضعیت بکاهند.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به اقدامات اجرایی این مرکز برای مقابله با کرونا نیز اشاره کرد و گفت: فعال شدن ستادهای شهرستانی کرونا، رصد و پایش کمپین استانی واکسیناسیون، افزایش ظرفیت تعداد تست های کووید ۱۹، ترویج سبک زندگی متناسب با ویروس کرونا و آموزش، اطلاع رسانی و جلب مشارکت مردم از جمله این اقدامات است.
تعداد مبتلایان به کرونا بیشتر آمارهای موجود است
رییس سازمان نظام پزشکی شهرستان شهرکرد نیز در این نشست با بیان اینکه تعداد بیماران روزانه کرونا بیش از آمار رسمی اعلام شده است، اظهار داشت: برخی از مبتلایان تست نمیدهند و برخی از کسانی هم که مبتلا هستند تست آنها منفی می شود از همین رو باید مراقبت بیشتری کرد.
آرش روغنی افزود: با توجه به شیوع زیرسویههای اُمیکرون، هر فرد مبتلا میتواند ۱۵ نفر دیگر را درگیر کند که برای جلوگیری از طغیان بیماری در استان باید مردم را نسبت به اهمیت تزریق واکسن و رعایت پروتکلها اقناع کرد.
وی تصریح کرد: به طور بدبینانه سه هفته دیگر تمامی تختهای بیمارستانی ویژه کرونا در استان پر میشود و موج هفتم اوج میگیرد پس میطلبد در فرصت طلایی باقیمانده مردم را نسبت به تزریق واکسن و رعایت پروتکلها تشویق و قانع کنیم.
روغنی خاطرنشان کرد:کمتوجهی مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان مشهود است چرا که مردم پس از گذراندن موجهای قبلی خسته شدهاند اما باید برای آنها تبیین کرد که اگر دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند جان خود و اطرافیانشان را به خطر میاندازند.
به گزارش ایرنا، بر اساس رنگبندی جدید شیوع کرونا، شهرستانهای شهرکرد، فارسان، اردل و کیار در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، شهرستان بروجن در وضعیت نارنجی(پرخطر) و شهرستانهای کوهرنگ، بن، سامان و خانمیرزا و لردگان در وضعیت زرد (خطر متوسط ) قرار دارند.